VTM NIEUWS en HLN bereiken recordaantal Vlamingen op verkiezingsdag

VTM NIEUWS en HLN hebben op de verkiezingsdag van 26 mei met hun verslaggeving een recordaantal Vlamingen bereikt, op tv en via de verschillende online kanalen. Dat heeft VTM maandag laten weten.

Bijna 1,8 miljoen* mensen keken op tv naar De Stem Van Vlaanderen, de grote live operatie van VTM NIEUWS die zondagochtend om 08.00 begon en duurde tot 23.10. Mensen keken langer dan bij de voorbije verkiezingen. Gemiddeld keken ze 1 uur en 23 minuten. Bij de gemeenteraadsverkiezingen van oktober 2018 was die gemiddelde duur nog 1 uur en 11 minuten. Het bereik bleef gedurende de dag constant.

Online keken maar liefst 1,1 miljoen mensen naar de livestream van VTM NIEUWS via HLN. Via sociale media zoals Facebook en Instagram keken nog eens 1,7 miljoen mensen naar reportages van VTM NIEUWS.

“We zijn heel blij met deze resultaten. Kijkers hebben op verschillende schermen onze grote live operatie kunnen volgen en appreciëren. Via het regionale netwerk van News City zijn we er ook in geslaagd als eerste relevante uitslagen te brengen.” – An Goovaerts en Nicholas Lataire, hoofdredacteurs VTM NIEUWS

Geef een reactie