Molspiracy: Had jij deze uitkomst zien aankomen?

Molspiracy: Had jij deze uitkomst zien aankomen?

Geschreven door Shannen Stolte Laatste update:

En dan was het alweer zover: de finale van Wie is de Mol?! We hebben weer 10 afleveringen mogen ontdekken wie van het 23ste seizoen de mol zou zijn. Maar voor dat we naar de ontmaskering toe gaan, laten we eerst nog even terugkijken op de laatste twee afleveringen.

Aflevering 8: Brandpunt

De kandidaten waren nog maar met z'n vieren over en leek het alsof we naar een aflevering van het Perfecte Plaatje hebben gekeken. Niet dat ik dat heel erg vond natuurlijk. Groot fan van fotografie! Het 3 luik van Jurre sprong er onmiddelijk uit en won hierbij dan ook de opdracht. Ze hadden aan het begin van de opdracht allemaal een envelop gekozen. Jurre kreeg nu de kans om deze te ruilen. Dit besluit hij te doen en ruilt deze met de envelop van Soy. Daarmee heeft Jurre gewoon een witte vrijstelling voor de finale! 

Ze moesten hierna de test al maken en de laatste 5 vragen waren niet bekend, want die moesten nog komen. Al snel daarna kwam de welbekende lasergame opdracht. Door ze opdrachten hebben ze redelijk wat geld binnengehaald voor de pot. Aan het einde van de aflevering is iedereen door naar aflevering 9. En Jurre heeft al een finaleplek!

Aflevering 9: Molafspraak

In deze aflevering begonnen ze met een abseil opdracht. Waarbij Soy aangeeft dat hij hoogtevrees heeft en ik daar dan niet veel van verwacht. Maar een Daniel uiteindelijk geen enkele telefoon weet op te nemen en staat de bluffen bij de kistjes. Door deze opdracht weten ze nog 1000 euro te verzamelen en gaan ze al snel door naar de test. Helaas moet Soy het spel verlaten. Daar gaan de helft van mijn punten!

Dan zijn ze nog met z'n drietjes over en dat betekent al wel dat ze de finale kandidaten zijn. Voor dat de finale kan beginnen hebben ze nog 1 opdracht te voltooien en dit is de meest hilarische opdracht die ik heb gezien. Maar helaas is deze opdracht niet helemaal gelukt, want er is geen geld verdient voor de pot.. De eindstand voor de pot is: 11.650 euro! 

Aflevering 10: Pokerface

En dan is het nu toch tijd voor de finale. Wie zou dit jaar de mol zijn? Ik blijf na al die afleveringen op dezelfde mol en dat is voor mij Daniel. Na de laatste aflevering is hij wel erg verdacht geworden. Dit keer is het weer bij het paleis in soestdijk en hoor je de menigte alweer schreeuwen. Al snel blikken ze terug op de afgelopen afleveringen met de afgevallen kandidaten en praten ze bij. 

Maar toen was het moment om de mol bekent te maken... Het is Jurre! Dit had ik persoonlijk niet zien aankomen omdat ik ontzettend in de tunnel zat van Soy en Daniel. Maar het is wel echt een hele leuke mol. Hij is zo lekker enthousiast en extrovert zoals Rik dat zegt. Dat hij het echt leuk heeft gedaan. 

Het leukse van het programma van Wie is de Mol, is om van de mol te horen waar hij allemaal heeft gemold. En ik moet wel zeggen dat hij dit allemaal wel heel goed voor elkaar heeft gekregen. Het meest linke was de opdracht met iederen placeren in de kerk, waarbij hij gewoon zijn eigen outfit beschreef. En toch hadden de kijkers gelijk. Je zag in de laatste opdracht dat hij die tas dus duidelijk los liet en dat toch een hint was naar de mol. 

Daniel is de winnaar van dit seizoen en Ranomi helaas verliezend finalist. Het was een mooi seizoen en een ontzettend leuke mol. Wat jammer dat het nu alweer afgelopen is en we weer moeten wachten tot volgend jaar. Wie weet, tot dan!