Molspiracy: SOR, oftewel Swag, Onbetrouwbaar en Rolmo(l)del
Bron: AVROTROS / Joy Hansson

Molspiracy: SOR, oftewel Swag, Onbetrouwbaar en Rolmo(l)del

Geschreven door Wilma Schotman

Elke dinsdag deelt Wilma in Molspiracy haar theorieën over Wie is de Mol? 

De zesde aflevering alweer van Wie is de Mol? Het is alsof ik de toekomst kan voorspellen, want we smullen wederom van appelFLAPPEN. Over flappen gesproken, daar kom ik 'in de toekomst' nog op terug.

De eerste opdracht, ‘niets is iets’ verliep redelijk gestructureerd. Kees kwam met een goed voorstel om vervolgens een chaotische instructie te geven, daarintegen leek de samenwerking tussen Rosario en Babs 'iets' te zijn, maar misschien is ‘niets’ minder waar?

Met deze opdracht verdienden de kandidaten veel geld. Fons zorgde voor de nodige verwarring, door de sluitsteen op tillen, maar is dit een mollenstreek of een kandidaat die zichzelf verdacht wil maken? Misschien had de mol bij deze opdracht niet de kans om te ‘mollen’? Werd hij goed in de gaten gehouden door Babs?

Follow the money 

De groep heeft besloten om een andere penningmeester te kiezen. Dit betekent dat Fons nu officieel de titel 'meneer de ex penningmeester' krijgt. Rosario mag de eervolle taak van Fons overnemen. 

Rosario is hier heel blij mee. Hij geeft in de biecht aan dat dit voor hem een voordeel oplevert in de test. Je ziet hem ‘nee’ invullen, maar wat zegt dit in 'the foeture'? Rosario weet als mol welke voordelen er nog kunnen komen voor de penningmeester. Als er gevraagd wordt of hij na de opdracht het geld wil tellen, laat hij het geld vallen, precies op een afbeelding van een roos (Roosario)?!

Overspel

Ja het eerste bondje is een feit! Nou ja, er was dus ongemerkt al een bondje tussen Rosario en Fons. Maar nu zijn we in de aflevering getuige van een officieel bondje, inclusief een met speeksel bekleedde handdruk. 

Babs is er alleen niet van op de hoogte dat er sprake is van ‘overspel’. Het gesprek tussen Rosario en Babs was te zien in spiegelbeeld, verwijst dit naar de bijnaam van Rosario, SOR?

Hashtag

In deze aflevering zien we de losse heupjes van de kandidaten. Uiteindelijk zijn ze deze moves niet nodig voor de opdracht. 

De mol heeft hier alle ruimte om te mollen, maar zijn de kandidaten hem te slim af? Kees lijkt de opdracht weer helemaal te snappen, maar de uitvoering laat te wensen over. Is er dit seizoen een nieuwe hashtag ontstaan? #Klaariskees?!

Relaxed

Als de deelnemers zich klaar moeten maken voor de test, die deze keer deels 'Anna loog' is, hoor je Rick zijn welbekende verhaal vertellen. Tijdens het stukje 'behalve de mol, die hoeft nooit naar huis' zie je Rosario wel heel relaxed in de hangmat liggen.

Nu wachten we maar weer, wat de toekomst voor ons in petto heeft in de volgende aflevering!

Meepraten over Wie is de Mol? Word lid van onze Facebook-groep!