Champions League verhuist naar Veronica

Champions League verhuist naar Veronica

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

De UEFA Champions League verhuist van SBS6 naar Veronica. De Europese voetbalcompetitie is na de zomer te zien op Veronica. SBS Broadcasting, dat de rechten voor in totaal drie jaar heeft aangekocht, wil in het najaar meer Nederlandse reeksen gaan uitzenden op SBS6.

“Dat is niet te combineren met de vaststaande voetbalavonden”, zegt Peter de Mönnink, CEO van SBS Broadcasting. “We staan nog steeds achter de beslissing om de UEFA Champions League tot nu toe bij SBS6 uit te zenden, maar voor het aankomend seizoen ligt de situatie anders.”

De UEFA Champions League past mooi op jongerenzender Veronica.  “Veronica heeft het profiel en de programmering om met de UEFA Champions League ook iets moois mee neer te zetten. De kijker gaat dus profiteren van een rijker aanbod van onze zendergroep”, vervolgt Peter de Mönnink.

Voordat De UEFA Champions League begon op SBS6, gingen er al geruchten dat de voetbalcompetitie op Veronica uitgezonden zou worden. Vorig jaar februari meldde tijdschrift Voetbal International dat Veronica de voetbalcompetitie zou gaan uitzenden, omdat SBS6 geen plek had.

Toch koos SBS voor SBS6. “De grootste voetbalcompetitie komt op onze grootste zender”, zei Peter Lubbers, Directeur Televisie van SBS Broadcasting, toen. SBS6 kwam door de Champions League wel in de knoop met de vaste late avond-programma’s Hart van Nederland en Shownieuws.

De presentatoren, analytici en commentatoren van de UEFA Champions League-uitzendingen op SBS6 verhuizen gewoon mee naar Veronica, evenals de uitzending van de wedstrijd om de Super Cup (de winnaar van de UEFA Champions League tegen de winnaar van de UEFA Europa League).

Bekijk de UEFA Champions Leaque terug op TVblik.nl