Showbizznetwork weekoverzicht - week 16

Showbizznetwork weekoverzicht - week 16

Geschreven door Daniël Schalk

In week 16 maakte Pauw en Witteman bekend dat ze stoppen, is bekend geworden dat er een vierde seizoen komt van Moordvrouw en is The Passion opnieuw een groot kijkcijfer succes. Dit en nog veel meer lees je in het ‘Showbizznetwork weekoverzicht’ van week 16.

Afgelopen zondag keken er 2 miljoen kijkers naar de laatste uitzending van Moordvrouw met Wendy van Dijk in de hoofdrol. Wendy van Dijk maakte zondag via Twitter bekend dat er een vierde seizoen komt van de politieserie “Ja! Er komt een 4e seizoen!!!! ben ik zelf heel blij om haha!”, laat Wendy weten via Twitter.

De VARA wil een nieuwe politieserie met Theo Maassen maken. “De wens ligt er zeker, maar er zijn nog gesprekken met de zender”, zegt een woordvoerder van de omroep afgelopen dinsdag. De serie heet K-buurt en speelt zich af in de gelijknamige buurt in de Bijlmer in Amsterdam-Zuidoost. De reeks krijgt een 'rauwe' toon met de cabaretier in de rol van een rechercheur die 'in de fout gaat'.

Na acht jaar stopt het VARA-programma Pauw & Witteman aan het eind van dit seizoen. De presentatoren Jeroen Pauw en Paul Witteman zullen komend televisieseizoen eigen programma’s gaan presenteren. Jeroen Pauw gaat na de zomer voor de VARA een nieuwe dagelijkse late night talkshow presenteren op de plek van Pauw & Witteman. Paul Witteman zal nieuwe programma’s gaan presenteren over muziek, politiek en wetenschap.

Celblok H is het hoogte gewaardeerde Nederlandse programma van SBS6. Dat blijkt uit onderzoek van marktonderzoeksbureau InSites Consulting, de serie wordt gewaardeerd met een rapportcijfers 7,6. Zes van de tien meeste gewaardeerde programma´s in het onderzoek zijn programma´s van SBS6. De lijst wordt aangevoerd door de dramaserie Divorce van RTL4 met een rapport cijfers 7,7.

Bonje met de Buren begint niet zoals gepland in mei maar pas in het najaar van dit jaar op SBS6, dat heeft de zender afgelopen woensdag bevestigd. Eigenlijk zou het programma met Jochem van Gelder en Patty Brard op 7 mei beginnen. “De enige reden waarom we hebben moeten uitwijken is omdat we een goede plek nodig hadden voor Bar Gezellig.”, aldus SBS6. “Achter Rechercheur Ria heeft deze Nederlandse sitcom een uitstekende kans denken wij.”, aldus een woordvoerster van de zender.

Rechercheur Ria is woensdagavond in première gegaan met 844.000 kijkers op SBS6. De laatste aflevering van Danni Lowinski scoorde vorige week woensdag 813.000 kijkers naar SBS6. Ria weet daarmee meer kijkers te trekken dan de laatste aflevering van Danni Lowinski.

De grootouders van een 7-jarige jongen hebben de zaak aangespannen tegen het RTL-programma Ontvoerd. Zij willen niet dat de uitzending over hun kleinzoon te zien zal zijn, omdat die niet in het belang is van de jongen. Die mening wordt gedeeld door Jeugdzorg, aldus de advocaat. RTL legde een verzoek om niet uit te zenden naast zich neer.

Ruim 3,2 miljoen mensen keken donderdagavond naar de live-uitzending van The Passion. Het verhaal over het lijden, het sterven en de opstanding van Jezus vond dit jaar plaats in Groningen. Jezus werd dit jaar gespeeld door Jan Dulles, de rol van Maria werd vertolkt door Simone Kleinsma.

Adam Zkt. Eva is verkocht aan Duitsland, en is later dit jaar te zien bij de Duitse RTL. Volgens verschillende Duitse media heeft de Duitse zender RTL de naaktdatingshow gekocht. De Duitse versie, ‘Adam Sucht Eva - Gestrandet im Paradies’, moet in september op de buis komen.

RTL4 komt binnenkort met een nieuw hulp programma met de naam ‘Ben Ik Te min’. In 2012 werd bekend dat Winston Gerschtanowitz het nieuwe RTL4-programma zou gaan presenteren maar in de kandidaten oproep van het nieuwe programma zien we presentatrice Froukje de Both als boegbeeld van ‘Ben Ik Te min’.

De eerste aflevering van Peter R. de Vries zijn nieuwe programma ‘Peter R. over de Grens’ trok afgelopen vrijdagavond 993.000 mensen naar  Nederland 1. Het is zijn eerste programma sinds hij twee jaar geleden stopte met ‘Peter R. de Vries, Misdaadverslaggever’ dat uitgezonden werd bij SBS6.

Meer in het nieuws was afgelopen week: Willeke van Ammelrooy speelt moeder Vincent in GTST, 'Koning Voetbal' terug met tweede seizoen, Najib Amhali, Fatima Moreira de Melo en Charlie Chan Dagelet in ‘Bluf’, Herman den Blijker verlengt RTL-contract met drie jaar en The Passion naar Verenigde Staten.

Showbizznetwork.nl mag een aantal kaarten weggeven voor de finale van Sterren Springen! Kaarten winnen voor de finale van Sterren Springen op zaterdag 26 april? Klik hier en kijk hoe je kans maakt op kaarten!