Koningsdag in Carré; Het eerste koningsjaar in beeld en muziek

Koningsdag in Carré; Het eerste koningsjaar in beeld en muziek

Geschreven door Pieter Jongsma

Op de avond van de eerste Koningsdag zendt de EO 'Koningsdag in Carré' uit. Een muzikaal eerbetoon aan Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima. Een sfeervolle uitzending vanuit Koninklijk Theater Carré. Met optredens van Ernst Daniël Smid, Thomas Berge, Pearl Jozefzoon en ‘Voice of Holland’-winnares en harpiste Iris Kroes. De muzikale begeleiding is in handen van een orkest onder leiding van Henk Ruiter.

Koningsdag in Carré is een koninklijke avond vol herinneringen aan één jaar Koningschap van Willem-Alexander. Een scala aan beelden van ons koningspaar en hun gezin komen in de uitzending voorbij: van de inhuldiging, tot de provinciebezoeken die daarop volgden en van de staatsbezoeken aan Aruba en Curaçao tot de winterspelen in Sotsji. De beelden worden muzikaal ondersteunt en op mooie wijze aan elkaar verbonden door de verschillende optredens van de artiesten en koren.

De presentatie van deze sfeervolle en muzikale avond is in handen van Blauw Bloed-presentator Jeroen Snel en Mirjam Bouwman, bekend van het programma Nederland Zingt.

'Koningsdag in Carré' 26 april, 18.30 uur op Nederland 2.