Showbizznetwork weekoverzicht - week 17

Showbizznetwork weekoverzicht - week 17

Geschreven door Daniël Schalk

Sterren Springen, Pownews, Art Rooijakkers, Andy & Melisa, Alberto Stegeman, The Voice Of Holland en nog veel meer lees je in het ‘Showbizznetwork weekoverzicht’ van week 17.

Art Rooijakkers heeft zijn contract bij AVROTROS verlengt voor twee jaar. De presentator is momenteel bij de omroep te zien is in de programma’s PopCafé en Cash op Zolder. Rooijakkers zal nog twee jaar het gezicht zijn van Wie is de Mol?.

Pownews stopt met haar dagelijkse uitzendingen op Nederland 3. Vanaf volgend jaar wordt het programma wekelijks uitgezonden, dat heeft Dominique Weesie laten weten. “80 procent van het budget zit in de dagelijkse nieuwsuitzendingen. We gaan nu drie kwartier Pownews maken op donderdagavond, even na 9 uur.”

De AVRO had interesse in de dramaserie Divroce, dat vertelt Linda de Mol in een interview met tijdschrift Hollands Glorie, “Maar de netmanager van de publieke omroep vond dat dat daar op dat tijdstip niet kon. Dan moest het op Nederland 3 en dan kon het maar een half uur zijn.” Een woordvoerder van AVROTROS bevestigt dat, “De AVRO was geïnteresseerd en enthousiast over de serie. Uiteindelijk paste de serie helaas niet in het uitzendschema en kwam het bij RTL4 terecht.”

Na de eerste acht succesvolle afleveringen van Andy & Melisa wordt de soap met nieuwe afleveringen verlengd. Afgelopen vrijdag was de eerste nieuwe aflevering te zien. Vorige week vrijdag keken meer dan 700.000 mensen naar het leven van het opmerkelijke stel. Het marktaandeel van SBS6 is met de komst van Andy & Melisa op de vrijdagavond verdubbeld.

RTL-programmadirecteur Erland Galjaard ziet een nieuw seizoen van het typetje Ushi van Wendy van Dijk wel zitten. “Ik kan me voorstellen dat er een moment komt om Ushi weer van stal te halen. Het is iets wat Wendy heel leuk vindt om te doen. En ze heeft altijd ongelooflijk veel plezier gehad met de mensen met wie ze het gemaakt heeft”, zegt de televisiebaas.

Alberto Stegeman zal niet te zien zijn in een nieuw seizoen van Red Mijn Vakantie. De presentator stopt met het SBS6-programma, “Ik moet in het vroege najaar alweer met een reeks Undercover in Nederland komen. In overleg met SBS6 hebben we besloten een punt te zetten achter Red Mijn Vakantie.”, zegt Stegeman op Q Music.

Er vind dit jaar geen wisseling plaats bij de coaches in het nieuwe seizoen van The Voice of Holland, dat vertelt Erland Galjaard. Marco Borsato, Trijntje Oosterhuis, Ilse DeLange en Ali B zullen in het nieuwe seizoen alle vier plaats nemen in de rode stoelen van The Voice of Holland. “Als je wisselt, moet je dat met een reden doen. Ik vind de variatie tussen deze vier mensen heel leuk.”, aldus Erland Galjaard.

Veldhuis & Kemper gaan aan de slag voor SBS6. Remco Veldhuis en Richard Kemper zullen dit najaar het nieuwe programma ‘Leer mij vrouwen kennen’ presenteren waarin drie BN’ers wekelijks worden getest op hun kennis over vrouwen. De drie BN’ers strijden tegen elkaar in een arena gevuld met 100 vrouwen.

Vrijdagavond zijn er op RTL4 twee nieuwe programma’s van start gegaan. Het Zijn Net Mensen met Paul de Leeuw, Marc-Marie Huijbregts en Richard Groenendijk trok vrijdagavond 1.064.000 kijkers. Alles Mag Op Vrijdag met Jandino, Gordon en Gerard Joling trok vervolgens 1.433.000 kijkers. De nieuwe docusoap over Yolanthe Sneijder-Cabau trok vrijdagavond 642.000 kijkers op SBS6.

Jeffrey Wammes heeft zaterdagavond onder toeziend oog van 1.030.000 kijkers het tweede seizoen van Sterren Springen gewonnen. Jeffrey Wammes versloeg in de finale Anna-Alicia Sklias, Andy van der Meijde, Joey Spaan, Koen Verweij en Lucia Rijker. De turner is met het winnen van de prijs de opvolger van Liza Sips die het eerste seizoen van het SBS6-programma won.

Televisiezender FOX heeft de rechten van de oefenduels van Oranje te koop aangeboden, dat meldt De Telegraaf. FOX zegt dat ze maximaal drie over vier interlands niet goed in een regelmatige horizontale programmering van de televisiezender passen. SBS6 zou een kandidaat zijn om de rechten over te nemen.

Nog meer in het nieuws was afgelopen week: Daphne Deckers terug in RTL Boulevard, RTL Late Night special met Badr Hari meest besproken uitzending, Toppers onthullen 100% NL Tulp en nieuwe RTL Nieuws studio vanaf 5 mei in gebruik.