Showbizznetwork weekoverzicht - week 21 - 2016

Showbizznetwork weekoverzicht - week 21 - 2016

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

In week 21 werd bekend dat cabaretiers Erik van Muiswinkel en Jochem Myjer stoppen bij Het Sinterklaasjournaal, Carlo en Irene in gesprek zijn met RTL over een mogelijk nieuw seizoen van De TV Kantine en Gerard Joling en Gordon kans maken op de Gouden Televizier-Ring.

Ook de meidengroep O'G3NE, BNN-presentator Tim Hofman, zangeres en Idols-jurylid Eva Simons, presentator Tijl Beckand en The Voice of Holland-finalist Jennie Lena waren in de 21ste week in het nieuws. Lees dit en nog veel meer in het ‘Showbizznetwork weekoverzicht’ van week 21.

Maandag

Cabaretiers Erik van Muiswinkel en Jochem Myjer stoppen bij Het Sinterklaasjournaal. Van Muiswinkel was 18 jaar aan het programma verbonden en Myjer verleende de afgelopen zes jaar zijn medewerking aan het NTR-programma. “We kijken terug op een groot aantal geweldige Sinterklaasjaren. Het is nu tijd om het stokje over te dragen”, laten de twee cabaretier weten.

Volgens Qmusic wil ‘heel Nederland’ dat O'G3NE naar het Eurovisie Songfestival gaat, dat zeiden zij op hun website. O'G3NE wordt al een tijdje genoemd als mogelijke inzending voor het Songfestival in 2017, maar na hun deelname aan Beste Zangers wist Qmusic het zeker. “Na hun optreden in Beste Zangers lijkt heel Nederland het er over eens: O'G3NE móét naar het Songfestival!”, aldus Qmusic.

Dinsdag

Zangeres Eva Simons zou ook wel naar het Eurovisie Songfestival willen, dat heeft zij laten weten op radiozender FunX. “Ik sta er zeker wel voor open. Maar dan moet het wel een harde track zijn die ik zelf mag maken met een DJ naar keuze”, aldus Simons. Afgelopen donderdag zei The Voice of Holland-finalist Jennie Lena op radiozender 100% NL dat zij ook wel naar het Songfestival zou willen.

RTL heeft tegenover Showbizznetwork bevestigt dat zij in gesprek zijn met Carlo Boszhard en Irene Moors over een mogelijk nieuw seizoen van De TV Kantine. Albert Verlinde verspreidde afgelopen maandag in RTL Boulevard de geruchten over de gesprekken tussen RTL en Carlo en Irene. RTL laat weten dat er gesprekken gaande zijn met het duo, dat jarenlang op de zondagmiddag te zien was.

Woensdag

Tijl Beckand presenteert in het najaar het nieuwe RTL4-programma Het Perfecte Plaatje, waarin bekende Nederlanders met een passie voor fotografie de strijd met elkaar aangaan. Marco Borsato, Humberto Tan, Paulien Huizinga, Ruud Feltkamp, Winston Gerschtanowitz, Heleen van Royen en Kim Feenstra doen mee aan het programma en worden beoordeeld door professionals uit het vak.

Gerard Joling en Gordon maken met hun RTL4-programma Geer & Goor: Zoeken een hobby! kans op de Gouden Televizier-Ring 2016. Geer & Goor: Zoeken een hobby! heeft de top-5 gehaald van de derde voorronde van de Gouden Televizier-Ring 2016. Ook Hokjesman, Koken met Van Boven, Langs de oevers van de Yangtze en Zondag met Lubach zijn direct geplaatst op de selectielijst.

Donderdag

Javier Guzman doet dit jaar de oudejaarsconference voor RTL4. De cabaretier speelt vanaf eind september try-outs van zijn voorstelling. Het is de eerste keer dat Guzman een oudejaarsconference doet. Javier volgt Guido Weijers op, die de vorige keer in 2014 de oudejaarsconference voor RTL4 verzorgde. Claudia de Breij doet dit jaar de oudejaarsconference voor de Publieke Omroep.

Vrijdag

Tim Hofman gaat een nieuw programma maken, dat op internet te zien zal zijn. “Ik ga naast m’n NPO3 dingen ook weer televisie voor internet maken zonder moeilijke zenderbazen en omroepmeneren”, liet hij weten op Twitter. In het programma BOOS! lost Hofman problemen op. “Iemand is boos, ik los het op”, aldus de BNN-presentator, die veel zin heeft in zijn nieuwe presentatieklus.

De 11-jarige Kymora, de 13-jarige Stefania en de 13-jarige Sterre vormen een popgroep die Nederland dit jaar zal vertegenwoordigen op het Junior Eurovisie Songfestival op Malta. De drie meiden werden vrijdag verast op hun school met het nieuws dat zij onderdeel zijn van de nieuwe popgroep. Hoe de groep, met Jan Smit als coach, gaat heten wordt mede door de kijkers bepaald.

Op woensdag 2 maart 2016 was het precies twee jaar geleden dat de eerste editie van het ‘Showbizznetwork weekoverzicht’ op Showbizznetwork.nl verscheen. Ook is het dit jaar de derde jaargang van het ‘Showbizznetwork weekoverzicht’, dat na 2014 en 2015 nu ook in 2016 verschijnt. Wij vieren dit door elke week terug te blikken op het weekoverzicht uit 2014 en 2015.

In de 21ste week van 2015 bemachtigde Trijntje Oosterhuis geen plaats in de finale van het Songfestival en zei The Voice Of Holland-winnares Iris Kroes dat zij in 2016 wel naar het Songfestival zou willen. In de 21ste week van 2014 vertrok presentator Rob Kamphues na bijna tien jaar bij KRO-NCRV en maakte presentator Patrick Lodiers juist de overstap van BNN-VARA naar KRO-NCRV.

Dit was het ‘Showbizznetwork weekoverzicht’ van week 21. Showbizznetwork.nl houdt jou ook de komende week weer op de hoogte van het laatste showbizz-nieuws en het belangrijkste nieuws uit week 22 lees je volgende week zondag, 5 juni, weer in het ‘Showbizznetwork weekoverzicht’!