Showbizznetwork weekoverzicht - week 22

Showbizznetwork weekoverzicht - week 22

Geschreven door Daniël Schalk

Deze week waren Jinek, Erland Galjaard, Serious Request, FOX, The Common Linnets, Roy Donders en nog veel meer in het nieuws. Dit en nog veel meer ander nieuws lees je in het ‘Showbizznetwork weekoverzicht’ van week 22.

Het KRO-NCRV programma Jinek verhuist in het nieuwe televisieseizoen van de zondagmiddag naar de zondagavond. “Ik verheug me erop om met mijn programma naar de zondagavond te verhuizen en daar mijn kijkers weer te vermaken met een goede mix van persoonlijke verhalen en actuele gesprekken.”, zegt Eva Jinek.

RTL-baas Erland Galjaard baalt er flink van dat de programma's van 'zijn' zenders steeds zo bekritiseerd worden. “Wij krijgen al kritiek voor er een seconde is gezien”, zei hij afgelopen maandag in het AD. Galjaard doelt vooral op pestprogramma Project P, “Je moet de mailtjes eens lezen van die kinderen van Project P. Over hoe ontzettend geholpen die zich voelen”, zegt de 56-jarige topman van RTL.

Afgelopen week zijn de opnamen gestart van de nieuwe VARA-serie ‘Volgens Jacqueline’, het vervolg op de komedie ‘Volgens Robert’. Ook deze tweede serie wordt geschreven door Maria Goos. Peter Blok en Jacqueline Blom tekenen weer voor de hoofdrollen van de nieuwe serie van de VARA.

Albert Verlinde en Winston Gerschtanowitz hebben beiden afgelopen maandag hun contract bij RTL Nederland verlengd. Albert is al vanaf de start in 2001 het gezicht van ‘RTL Boulevard’. Winston is met inmiddels zes jaar de vaste presentator van het dagelijkse RTL 4-programma in de vooravond. “Albert en Winston zijn al zes jaar een ijzersterk duo. En ‘RTL Boulevard’ is voor ons een ongelooflijk belangrijk programma”, laat Erland Galjaard weten.

3FM vraagt tijdens Serious Request 2014 aandacht voor vrouwen en meisjes, die tijdens oorlog en conflicten slachtoffer worden van seksueel geweld. Een stille ramp die miljoenen vrouwen treft en beschadigt. De DJ's in het Glazen Huis willen deze vrouwen een stem geven en zoveel mogelijk geld inzamelen voor het Rode Kruis, zodat zij opgevangen kunnen worden en een leven kunnen opbouwen.

RTL4 zendt op de zaterdagavond in de zomer wekelijks de beste cabaretvoorstellingen uit. Grote namen als Najib Amhali, Hans Teeuwen, Richard Groenendijk, Brigitte Kaandorp en Javier Guzman zorgen stuk voor stuk voor een zeer aangename zomeravond in het weekend.

RTL Late Night komt 5 juni met een speciale uitzending, de late night show van Humberto Tan staat die avond in het teken van Thé Lau, de zanger van The Scene. Dat vertelde Tan bij Evers Staat Op. Begin april kwam het nieuws naar buiten dat de zanger ongeneeslijk ziek is. BLØF, Lange Frans en Claudia de Breij zullen aanwezig zijn bij de speciale uitzending van RTL Late Night. Thé Lau is die avond zelf ook van de partij.

TV-zender FOX gaat stoppen met het uitzenden van sportprogramma's. De zender stopt met het uitzenden van het dagelijkse sportjournaal FOX Sport Centraal en het maandagavondprogramma Fox Sport. “Bij de start in augustus vorig jaar hadden we wat andere verwachtingen”, aldus woordvoerder Maarten van Rooijen van FOX.

Inge Ipenburg keert definitief niet terug in het tweede seizoen van Celblok H. Het personage die ze vertolkte in de SBS6-dramaserie kwam in de laatste aflevering om het leven, maar toch was onduidelijk of ze wel of niet in het vervolg zou spelen. “Ik ben definitief niet te zien in seizoen twee.”, maakte Ipenburg dinsdagavond bekend.

Prem Radhakishun gaat aan de slag als deskundige in het nieuwe SBS6-programma Geld Maakt Gelukkig. Hij gaat samen met  budgetcoach Eef van Opdorp, de deelnemers voorzien van nuttige tips, wijze raad en financieel advies. In dit gloednieuwe SBS6 programma ontvangt Sandra Schuurhof dagelijks drie Nederlanders die in acute geldnood zitten.

Ilse DeLange is in haar eentje als The Common Linnets op een Europese tour. Waylon is niet aanwezig tijdens de promotietour en daarom vroeger veel mensen zich af waar de zanger is. Woensdag heeft de zanger laten weten waarom hij niet met Ilse op tour is. Waylon laat weten dat hij geen vast duo wil vormen met Ilse DeLange en daarom is de zangeres zonder Waylon op tour in Europa.

‘Roy Donders: Stylist van het Zuiden’ is het Beste Reality Programma in de Televizier-verkiezing. Roy Donders kreeg 21% van de stemmen en versloeg daarmee Samantha & Michael, dat op de tweede plaats eindigde, en Utopia, dat op de derde plaats eindigde. Barbie en de Utopianen hoeven niet te treuren want hun zijn ook genomineerd voor de Televizier-Ring 2014.

Utopia is verkocht aan Roemenië, het programma dat in Nederland momenteel wordt uitgezonden is een groot succes. De kijkcijfers van het programma liggen tussen de 600 en 800 duizend kijkers. De Roemeense zender Prima hoopt dat Utopia bijdraagt aan de verjonging van de zender. Utopia is ook verkocht aan Amerika, Turkije, Duitsland, en nu ook aan Roemenië.

Katja Schuurman komt binnenkort met een nieuw programma bij de KRO-NCRV. Vorige week zondag heeft de presentatrice in Den haag een pilot opgenomen voor een nieuw wetenschapsprogramma. Katja gaat in het programma verschillende experimenten uitvoeren, zo bleef ze 50 uur wakker.

De Surpriseshow keert terug op de buis bij SBS6. Beau van Erven Dorens gaat de show presenteren. Dat is opmerkelijk want hij was juist de gene die Henny Huisman terug op de buis wou brengen. “Weet je het nog? Het tv-programma waar iedereen voor thuis bleef”, luidt de kandidatenoproep. “Surprise surprise. We gaan weer mensen verassen en zijn opzoek naar mooie verhalen.”

Meer in het nieuws was afgelopen week: Ronald de Boer WK-deskundige bij ‘RTL Boulevard’, FOX wilt af van oefeninterlands Nederland eftal, Net5-event The Color Run dit jaar ook in Zwolle en Utrecht, SBS6 opnieuw met tv-flop Verliefd op Ibiza en Mark Huizinga wint Expeditie Poolcirkel.