Showbizznetwork weekoverzicht - week 24

Showbizznetwork weekoverzicht - week 24

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

De zomer komt eraan en daarom is het ‘Showbizznetwork weekoverzicht’ deze week een stuk korter, met deze week, VI Oranje, Ranking The Stars, The Graham Norton Show, Britt Dekker, Kees Tol, het Nederlands elftal en nog veel meer lees je in het ‘Showbizznetwork weekoverzicht’ van week 24.

De eerste aflevering van een nieuwe reeks VI Oranje heeft afgelopen maandag 752 duizend kijkers getrokken. Het praatprogramma in het kader van het wereldkampioenschap voetbal staat daarmee elfde in de lijst van best bekeken uitzendingen van maandag 9 juni.

Er bestaat geen zomer zonder een nieuw seizoen Ranking The Stars. Presentator Paul de Leeuw is er klaar voor en de eerste kandidaten van het nieuwe seizoen heeft hij woensdag bekend gemaakt. Het vaste team bestaat uit Richard Groenendijk, Edsilia Rombley en Freek Bartels. Iedere aflevering wordt dit trio aangevuld met een bataljon aan BN’ers.

Vanaf half oktober is The Graham Norton Show bij de VARA op Nederland 3 te zien. De afleveringen van de populaire BBC-show zijn iedere zondagavond te zien. De NPO bood veel meer geld dan Comedy Central lied Maurice Hols weten. “De show is al jaren met succes te zien op Comedy Central. We zitten in een competitieve markt, maar wij vragen ons af wat het publieke belang is van het aankopen van een programma dat al lang te zien is bij een andere omroep.”

Britt Dekker gaat aan de slag bij SBS6, ze gaat samen met Jochem van Gelder een nieuw seizoen van Het Beste Idee van Nederland presenteren. Britt Dekker gaat aan de slag als verslaggever, die de dames en heren het spreekwoordelijk hemd van het lijf vraagt. Britt Dekker laat weten; “Ik vind het geweldig dat ik de zaterdagavondshow van SBS6 mag gaan doen met Jochem van Gelder. Wat ik helemaal leuk vind, is dat het Het Beste Idee van Nederland is.”

Natasja Froger krijgt een nieuwe tv-programma bij RTL4, dat heeft Natasja bekend gemaakt in Weekend. Eigenlijk had Froger deze zomer een lange vakantie met het gezin in de planning staan, maar die valt gedeeltelijk in het water. “Ik heb net een nieuw programma aangeboden gekregen van RTL 4, dat al in september op televisie moet komen. Dat wordt een beetje druk, want we willen eigen op vakantie in juli.”

Vorige week konden we al melden dat SBS6 werkt aan een nieuw programma waarin de zender opzoek gaat naar de Nederlands beste bloemstylist. Vrijdag is bekend geworden dat Kees Tol de nieuwe talentenshow gaat presenteren. “Je hebt nog geen programma voer bloemschikken, bloemstylen. Dat ik het ga presenteren, komt echt vers van de pers; ik kom net warm van de directie.”, laat Kees weten in Shownieuws.

RTL viert zijn 25-jarige jubileum in oktober met een marathonuitzending, dat zei RTL-baas Bert Habets afgelopen zaterdag in De Telegraaf. “Dit najaar brengen wij onder meer een tweeënhalf uur durende marathonshow: Ik Hou van RTL - al 25 Jaar.” De speciale uitzending is geïnspireerd op Linda de Mols programma Ik Hou van Holland.

De eerste wedstrijd van het Nederlands elftal tijdens het wereldkampioenschap in Brazilië is door gemiddeld 7,2 miljoen kijkers bekeken. Tijdens de eerste helft van het treffen met regerend wereldkampioen Spanje zaten 6,7 miljoen mensen voor de buis, terwijl naar het tweede bedrijf 7,7 miljoen Nederlanders keken. Vlak voor het einde van de wedstrijd bereikte het aantal kijkers met 8,3 miljoen een absolute piek.

Meer in het nieuws was afgelopen week: Meimaand Recordmaand voor NPO Best, Myrna Goossen stopt met Wekker-Wakker!, Henny Huisman heeft spijt van EO en Floortje Dessing op zoek naar vernieuwing.