Showbizznetwork weekoverzicht - week 26

Showbizznetwork weekoverzicht - week 26

Geschreven door Daniël Schalk

Deze week waren Linda’s Zomerweek, Sterren Springen, VI Oranje, Nooit Meer Naar Huis, Danni Lowinski, Shownieuws en nog veel meer in het nieuws en lees je in het ‘Showbizznetwork weekoverzicht’ van week 26.

Videoland komt in maart 2015 met de eerste eigen serie getiteld ‘Zwarte Tulp’. In deze nieuwe Nederlandse dramaserie is te zien hoe twee families in de bollenstreek de concurrentie aangaan met het kweken van de zeldzame zwarte tulp. Huub Stapel, Anna Drijver en Benja Bruijning spelen mee in de eerste serie van Videoland.

Waldemar Torenstra en Patty Brard schuiven aan in Linda's Zomerweek. De acteur en de presentatrice zijn te gast in de eerste aflevering van het nieuwe seizoen van de zomer talkshow. Ook politicus Alexander Pechtold komt langs bij Linda de Mol. Eerder was al bekend gemaakt dat ook presentatrice Eva Jinek en Albert Verlinde te gast zullen zijn in Linda’s Zomerweek.

Er komt geen derde seizoen van de Britse versie van Sterren Springen. De Britten trekken de stekker eruit na twee seizoen. De kijkcijfers van de Britse versie van Sterren Springen zijn sterk gedaald. Tom Daley kan de presentatie niet meer combineren met zijn voorbereidingen op de Olympische spelen in 2016.

De kijkcijfers van VI Oranje met Johan Derksen, René van der Grijp en Wilfred Genee zit flink in een lift. Afgelopen maandag was de beste bekeken uitzending van de RTL4-talkshow, er keken toen 1,2 miljoen kijkers naar RTL4. Dinsdagavond zaten er ook bijna weer 1,2 miljoen voor de buis, toen waren Gerard Joling en Hans Kraay JR te gast waren.

Maandagavond zagen 11,5 miljoen mensen de overwinning van Oranje op Chili bij de NOS op Nederland 1. 10,2 miljoen mensen volgden de derde groepswedstrijd van het Nederlands elftal thuis en 1,3 miljoen mensen zagen de wedstrijd buitenshuis. Nederland - Chili is tot nu toe de meest bekeken wedstrijd van het WK voetbal 2014.

John Williams komt met een nieuw hulpprogramma bij RTL4. Hij gaat samen met Jerry Winkler een tv-programma maken, dat vertelt John Williams in Weekblad Weekend. “Volgend voorjaar komt dat op televisie. Ik zie er op een heel positieve manier tegenop om dit programma te gaan maken.”, vertelt Williams. “Ik ga een wereld in die ik helemaal niet ken.”, zegt de RTL-presentator.

Het Schooltv Weekjournaal verdwijnt per direct van de buis. Het Schooltv Weekjournaal dat iedere vrijdag werd uitgezonden op kinderzender Zapp stopt ermee. Afgelopen vrijdag was de laatste uitzending te zien op Zapp. Het NTR-programma was 33 jaar lang te zien en stond vooral veel aan tijdens schooltijd.

Gordon stelt zijn nieuwe vakantieprogramma Nooit Meer Naar Huis uit. Nooit Meer Naar Huis is nu het voorjaar te zien bij RTL4, Nooit Meer Naar Huis zou in het najaar beginnen. “Het is heel veel, maar wel allemaal heel leuk. Ik heb wel het programma Nooit Meer Naar Huis uitgesteld naar volgend jaar voorjaar, omdat dat echt teveel werd. Maar het gaat er wel komen“, aldus Gordon.

Er komt een derde seizoen van de succesvolle SBS6-serie Danni Lowinski, dat is bekend gemaakt in Shownieuws. Het eerste en tweede seizoen van de SBS6-serie scoorden tussen de 600 en 800 duizend kijkers op de woensdagavond van SBS6. Het derde seizoen van Danni Lowinski is vanaf het voorjaar in 2015 te zien bij SBS6.

Eddy Zoëy vindt het eigenlijk wel fijn dat hij bijna een jaar niet op televisie is geweest. “Terugblikkend ben ik erg blij dat ik tijd heb gekregen om mezelf weer uit te vinden”, zegt de presentator en zanger. Eddy Zoëy heeft de afgelopen maanden tijd gehad voor zijn album, een clubtoer en schilderwerk.

SBS6 gaat Shownieuws weer naar een ander tijdslot plaatsen. De vroege editie dat momenteel op werkdagen om 17.25 uur te zien is op SBS6, word verplaatst naar een ander gunstiger tijdstip. De redenen dat het programma weer verplaats word naar een ander tijdstip zou mogelijk te maken hebben met tegenvallende kijkcijfers.

Meer in het nieuws was afgelopen week: Monique Smit, Patty Brard en Rick Brandsteder ook in Ranking The Stars, NOS Jeugdjournaal lanceert eerste volledige nieuws-app voor kinderen, EO wil Anne Frank-musical na dodenherdenking, ‘Eigen Huis & Tuin’ op zoek naar beste klusser en tuinier van Nederland en RTL 5 met nieuw programma The Mask.