Dance Dance Dance: slangendans

Dance Dance Dance: slangendans

Geschreven door Sebastiaan Boers

Eindelijk is Dance Dance Dance weer begonnen. Zaterdagavond ging het derde seizoen van het dansprogramma van start. Na maanden van voorbereidingen zijn de vijf koppels er helemaal klaar voor. Aan de presentatie is niets veranderd. Wederom presenteren Chantal Janzen en Jandino Asporaat het dansprogramma. Ook aan de jury is niets veranderd. Dan Karaty, Igone de Jongh en Timor Steffens zitten opnieuw achter de jurydesk.

Het eerste optreden was voor zangeres Maan en zanger Kaj van der Voort. Zij kregen de opdracht om te dansen op het nummer California Gurls van Katy Perry en Snoop Dogg. Dit deden zij met volle overgave. Vooral Kaj danste er lustig op los. De juryleden waren alle drie vrij postief. De show werd dan goed geopend. Met drie keer een 7,5 scoorden Maan en Kaj 22,5 punten. 

Het tweede optreden was voor Toprak Yalçiner. Zij vormt met Stijn Fransen een dans duo. Maar het eerste optreden ging naar Toprak. Zij mocht dansen op het nummer I'm A Slave 4 You van Britney Spears. Hierbij kwam een grote, gele, slang voor. Vooral Stijn en Jandino hadden hier veel moeite mee. Het optreden ging Toprak erg goed af. Timor gaf voor dit optreden een 7,5. Igone vond het optreden ook goed en beloonde Toprak ook met een 7,5. Dan was het eens met zijn collega juryleden. Hij gaf voor dit optreden een 8. In totaal scoren Toprak en Stijn 23,0 punten.

Tussen het dansen door, verraste Chantal haar collega Jandino. Zij wilde dat Jandino tien seconden met de slang van Toprak om zijn nek ging staan. Dit deed Jandino dan ook, terwijl hij angst had. Als tegen presentatie moet Chantal in de laatste show een speciale dans met hem doen... Als dat maar goed gaat komen...

Zangeres Edsilia Rombley danst samen met Roué Verveer. De eerste dans die zij samen mochten doen had alles te maken met een dansfilm. Het optreden van Edsilia en Roué was heel erg goed. Zij lieten het publiek meerdere malen verbazen. Het publiek ging dat ook volledig uit haar dak. Jurylid Igone was erg te spreken en beloonde het dans duo met een 8. Dan vond het optreden ook goed en gaf een 7,5. Timor zag wel een paar foutjes voorbij komen, maar hij gaf toch een 7. Daarmee scoren Edsilia en Roué 22,5 punten.

Miss Nederland Zoey Ivory vormt met Marnix Lenselink een dans duo. Het eerste optreden ging naar Zoey. Zij mocht dansen op een medley van Rihanna. Zo kwamen de hits; We Found Love, Don't Stop The Music en Only Girl voorbij. Het dansen ging Zoey dan vrij goed af. Een staande ovatie van het publiek kon dan ook niet uitblijven. Timor gaf de eerste 9 van de avond aan Zoey. Dan was ook onder de indruk van het niveau van Zoey. Ook hij gaf voor dit optreden een 9. Igone was iets voorzichtiger met haar punten. Zij gaf een 8,5 en daarmee scoren Zoey en Marnix samen 26,5 punten.

Het vijfde optreden was voor Renate Gerschtanowitz en Koos van Plateringen. Zij mochten dansen op de muziek uit de musical Grease. Dat lieten Renate en Koos zich geen twee keer zeggen. Het enthousiasme spatte van dit dans duo af. Alles ging goed, totdat Koos op het laatste moment Renate op de grond liet vallen. Van Dan kregen Renate en Koos een 7,5, Igone gaf ook een 7,5. Timor was iets minder met zijn punten en gaf een 7. In totaal scoren Renate en Koos hiermee 22,0 punten.

Tweede helft:

Maan mocht voor haar solo dans dansen op een nummer van Beyoncé. Timor koos Single Ladies uit voor Maan. Hier was de zangeres maar wat blij mee. Zij liet zien dat zij naast zingen ook heel goed kan dansen. Na het optreden werd Maan zelfs emotioneel. Igone vond het heel goed gaan en gaf Maan een 8,5. Timor gaf ook al een 8,5 voor dit optreden. Dan was ook erg tevreden over dit eerste optreden en gaf ook een 8,5. Hiermee scoorden Maan en Kaj 25,5 punten. Bij elkaar opgeteld hebben Maan en Kaj nu 48,0 punten. 

Stijn en Toprak mochten samen dansen op Lose My Breath van Destiny's Child. Zij dansten nu niet met maar tégen elkaar. Het werd een soort dans battle. Dat ging zowel Stijn als ook Toprak prima af. Het werd een hele sterke dans battle, dat wordt nog wat de komende weken voor dit dans duo! Dan was ook erg positief over dit optreden en gaf een 8,5. Ook Igone was positief en gaf ook een 8,5. Timor was ook al erg positief en gaf een 8,5. In totaal scoorden Stijn en Toprak 25,5 punten. Bij elkaar opgeteld scoren Stijn en Toprak 48,5 punten.

Het was tijd voor de solo dans van Renate. Zij mocht dansen op het nummer Can't Get You Out Of My Head van Kylie Minogue. Renate leek als twee druppels water op Kylie! Wat was dit een goed dans optreden. Zelf vond Renate het ook heel goed gaan. Alle drie de juryleden vonden dat Renate het goed had gedaan. Van alle drie de juryleden ontving Renate dan ook een 8,5. Daarmee scoorde Renate 25,5 punten. Bij elkaar opgeteld hebben Renate en Koos nu een score van 47,5 punten. 

Zoey mocht nu dansen met Marnix. Zij dansten op het nummer Tearin' Up My Heart van 'N Sync. Dat deden de twee dan ook bijzonder goed. Marnix heeft misschien een streep(je) voor op de rest van de deelnemers. Maar dat maakt het niet minder leuk om naar te kijken. Het was een perfect optreden van dit dans duo. Volgens Timor en Dan was een dans van een boyband alles behalve makkelijk. Maar zij gaven beiden een 8,5. Igone deed er een schepje bovenop en gaf een welverdiende 9. In totaal scoorden Zoey en Marnix 26,0 punten. Bij elkaar opgeteld hebben Zoey en Marnix nu 52,5 punten. 

Het laatste optreden van deze avond was voor Roué. Hij mocht dansen op een nummer uit de film Mary Poppins. Dit nummer kwam volgens Timor uit de oertijd. Ondanks het 'oude' nummer, danste Roué prima op het nummer uit deze film. Misschien niet het sterkste optreden van de avond, maar het was wel vermakelijk. Timor vond het erg goed en gaf een 8,5. Dan en Igone vonden het ook goed maar gaven een 8. Daarmee scoorde Roué 24,5 punten. Bij elkaar opgeteld scoorden Edsilia en Roué 47,0 punten. 

Hiermee zit de allereerste aflevering van Dance Dance Dance erop. Er werd gedanst met een slang, gedanst als Kylie en er kwam een allereerste dans battle aanbod. Het was een ijzersterke eerste show met alleen maar hoogtepunten. Voor nu is er nog niet veel aan de hand. Alleen Zoey en Marnix hebben wel een paar punten meer...

Tot volgende week!

Dance Dance Dance is iedere zaterdagavond om 20.00 uur te zien bij RTL 4.

Foto:  William Rutten