Showbizznetwork weekoverzicht - week 39

Showbizznetwork weekoverzicht - week 39

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

Het ‘Showbizznetwork weekoverzicht’ is weer terug! Na 3 maanden afwezigheid is het weekoverzicht eindelijk weer terug na de zomerstop, met deze week: De Gouden Televizier-Ring, Goede Tijden Slechte Tijden, RTL Late Night, De Lama’s en nog veel meer lees je in het ‘Showbizznetwork weekoverzicht’ van week 39, de eerste na de zomerstop!

Afgelopen maandag werd de tussenstand van de Gouden Televizier-Ring 2014 bekend gemaakt. In de tussenstand top 8 staan vijf RTL programma’s: Divorce, Expeditie Robinson, Geer & Goor: Effe geen cent te makken, RTL Late Night en Syndroom.

Drie programma’s zijn van de NPO: De Slimste Mens, Flikken Maastricht en Penoza. De tussenstand van de Gouden Stuiver en de Zilveren Televizier-Sterren werden ook afgelopen maandag bekend gemaakt door Televizier. De tussenstand voor de Televizier Aanstormend Talent Award werd maandagavond bekend gemaakt in RTL Late Night.

Sinds afgelopen dinsdag heeft Meerdijk een nieuw personage. Acteur Peter Faber is sinds dinsdag te zien zijn in Goede Tijden, Slechte Tijden. De acteur speelt de rol van de zakenman Veltman. De komst van Veltman zal voor veel inwoners een belangrijke gebeurtenis zijn. Veltman komt er al snel achter dat iemand probeert om Ludo te chanteren. Hierop onderneemt hij op geheel eigen wijze actie. Dit zorgt bij Ludo voor veel irritaties en frustraties.

Dinsdag was Radio 10 precies één jaar terug op FM. Het radiostation was ruim 10 jaar niet in de auto en via de portable radio te beluisteren toen het op 23 september 2013 weer overal te horen was. “De comeback van Radio 10 is een groot succes. Binnen één jaar zijn de marktaandelen ruim verdubbeld en hebben we inmiddels al ruim 1 miljoen verschillende luisteraars per week.”, zegt Algemeen Directeur Carlo de Boer van Radio 10.

Lauren Verster presenteert tijdens het 49ste Gouden Televizier Ring-Gala de meest opvallende resultaten van het Nationale TV-onderzoek. Traditiegetrouw heeft het Gouden Televizier-Ring Gala samen met onderzoeksbureau GfK onderzocht hoe Nederland denkt over het afgelopen televisie jaar. De komende weken overvalt Lauren Verster televisie-makend Nederland met de meest opvallende resultaten.

De RTL Late Night-special met Pharrell Williams trok dinsdagavond 1.137.000 kijkers. De superster was dinsdag te gast bij Humberto Tan in de talkshow op RTL4. Nederlandse tv-kijkers waren uitzinnig over de uitzending, “Weer een tv-moment van het jaar.” en “what a beautiful inspirator!”, Twitterde mensen na de uitzending van RTL Late Night afgelopen dinsdag.

Er zijn nu al 550.000 stemmen uitgebracht tijdens de Verkiezing van de Gouden Televizier-Ring 2014. Een record, want in 2013 kwamen er ruim 500.000 stemmen binnen. "Sinds we afgelopen maandag de tussenstand van alle publieksprijzen hebben bekendgemaakt, is de strijd helemaal losgebarsten. Steeds meer presentatoren en programmamakers doen er alles aan om te eindigen bij de laatste drie genomineerden.”, zegt Jeroen de Goeij, chef redactie Televizier.

De Lama's komen terug op televisie, dat heeft Tijl Beckand  bekend gemaakt in RTL Boulevard. Het programma dat werd uitgezonden bij BNN komt terug, het gaat om een eenmalige terugkeer. “We gaan terugblikken, veel niet eerder vertoond materiaal laten zien, auditietapes van Ruben Nicolai tonen, ga zo maar door”, laat Tijl weten. De eenmalige terugkeer heeft te maken met het 10-jarige jubileum van De Lama’s, Wanneer de special van 10 jaar Lama's precies te zien zal zijn is niet bekend.

Lucille Werner maakt een uitstapje naar RTL4, ze gaat aanstaande dinsdag, 30 september, Koffietijd presenteren. Het nieuws over het uitstapje van Werner heeft RTL donderdag bekend gemaakt. “Geen Quinty of Loretta, maar Lucille Werner. Ze presenteert eenmalig met Pernille 'Koffietijd'.”, laat RTL weten.

Meer in het nieuws was afgelopen week: Talpa maakt online realityshow in China, Patrick Lodiers presenteert zijn laatste seizoen Over Mijn Lijk en Chantal volgt een jaar lang de zoektocht naar de Nederlandse Billy.