Beau van Erven Dorens niet bang voor overkill

Beau van Erven Dorens niet bang voor overkill

Geschreven door Pieter Jongsma Laatste update:

Beau van Erven Dorens krijgt de komende maanden aardig wat programma's bij SBS, maar is niet bang dat de kijker genoeg van hem krijgt. "Daarvoor kijken te weinig mensen naar SBS", grapt de presentator op Ibiza tegen Novum Nieuws.

"Ik hoop niet dat mensen straks denken: daar heb je hem weer", gaat Van Erven Dorens verder. Volgende maand gaat 't Is Hier Fantasties van start, in november volgen de programma's Vliegende Hollanders en The Winner Takes it All. Daarnaast blijft Van Erven Dorens betrokken bij Shownieuws.

Bij het showbizzprogramma is hij naar eigen zeggen de laatste jaren 'behoorlijk veilig' geweest. "Er kwamen zelfs mensen op me af die zeiden: wanneer kom je weer op televisie? Maar ik was elke dag op tv. Om 23.00 uur kijken die mensen echter naar Humberto of liggen ze al in bed. Ik vind het wel leuk om weer eens op een ander moment van de avond op televisie te zijn."

Volgens Van Erven Dorens is het publiek inmiddels wel gewend dat hij in meerdere programma's opduikt. "Voorheen deed ik ook wel veel dingen tegelijk. Dat was altijd een behoorlijk drukke toestand."

Ook SBS-baas Remko van Westerloo verwacht niet dat kijkers genoeg krijgen van Van Erven Dorens. "Het leuke en goede is dat zijn twee prominente programma's van dit najaar, 't Is Hier Fantasties en The Winner Takes it All, echt totaal anders zijn. Het ene is een realityprogramma, het andere echt een studioshow. Die liggen in de beleving van de kijker heel ver uit elkaar."

Dat Van Erven Dorens in meerdere SBS-programma's te zien is en een van de gezichten van de zender is, zorgt bij de presentator niet voor extra druk. "Mijn rol in het hele landschap is bescheiden. Ik doe wel veel, maar het is niet zo dat het succes van SBS aan mij ligt, dat zou ik ook niet willen."

Toen Van Erven Dorens in 2009 van RTL overstapte naar SBS voelde hij die druk om te presteren wel. "Ik had toen het gevoel: Beau moet het even gaan doen. Hij komt van RTL om SBS even op te stuwen in de vaart der volkeren. Nu heb ik dat gevoel niet. Ik zit gewoon lekker in een heel gezellige club mensen."

Door: Novum