Beau van Erven Dorens droomt van meer succes

Beau van Erven Dorens droomt van meer succes

Geschreven door Pieter Jongsma

Beau van Erven Dorens hoopt dat hij over vijf jaar meer succes heeft dan nu. "Daar heb ik wel heel lang op moeten wachten", vertelt de presentator aan 100% NL Magazine.

Van Erven Dorens stapte in 2005 op bij RTL Boulevard, omdat hij genoeg had van het programma. Tegenwoordig presenteert hij SBS Shownieuws. "Mijn vrouw kreeg vorig jaar juni borstkanker, dat heeft alles overschaduwd", legt Beau zijn terugkeer in een entertainmentprogramma uit. "Het interesseerde me eigenlijk helemaal niet meer wat ik deed, als er maar geld binnenkwam."

Toch had Van Erven Dorens aanvankelijk moeite met de presentatieklus. "Als je me vroeger had gezegd: jij gaat Shownieuws presenteren, dan had ik je uitgelachen. Langzamerhand kreeg ik er echt lol in."

Desondanks houdt Beau hoop op een reportageprogramma. "Ik vind eigenlijk niks leukers dan een reportage. Met een camera over mijn schouder en dan subculturen onderzoeken."

Na geflopte programma's als De Wereld van Beau en Show Me the Money voelt het succes van Shownieuws goed voor Beau. "Nu voel ik een beetje rust, maar ik heb vier jaar druk gevoeld. Ik was iemand die het succes wel even zou gaan brengen en dat is mislukt."