Showbizznetwork weekoverzicht - week 41

Showbizznetwork weekoverzicht - week 41

Geschreven door Daniël Schalk

Deze week waren de NCRV, SBS Broadcasting, de EO, Talpa Media, Jamai Loman, Hollanders in de Cel, Erica op Reis en de Gouden RadioRing in het nieuws. Dit en meer nieuws lees je in het ‘Showbizznetwork weekoverzicht’ van week 41.

Twee goede vrienden, een oud Frans busje en een aanhanger met keuken. In het nieuwe programma ‘Meeuwis & De Mol: Maken Vrienden’ trekken Johnny de Mol en Guus Meeuwis er samen op uit in eigen land op zoek naar bijzondere groepen mensen. Boeiende ontmoetingen, goede gesprekken en hilarische momenten zijn de ingrediënten van deze unieke roadtrip die de vrienden maken.

Op 15 november 2014 is het precies 90 jaar geleden dat de NCRV werd opgericht. De omroep viert dit die dag met een feestelijk jubileumprogramma en een marathonnacht op NPO 1. In NCRV 90! worden grappige, opvallende en ontroerende fragmenten uit de rijke historie van de NCRV-televisie getoond. Het jubileumprogramma wordt direct na middernacht herhaald, gevolgd door het marathonprogramma Het beste van 90 jaar NCRV.

Luc Peters is door SBS benoemd tot Chief Operating Officer en zal deel uitmaken van de directie van SBS. Hij wordt verantwoordelijk voor het operationele beleid en de dagelijkse uitvoering van de verschillende strategische projecten binnen SBS Broadcasting. Daarnaast geeft hij leiding aan het zakelijk management van het programmabedrijf dat de zenders SBS6, Net5 en Veronica exploiteert en het digitale platform KIJK. Peters start per direct in zijn nieuwe functie.

Goed nieuws voor de VARA en NPO 3. De publieke zender heeft de rechten weten te bemachtigen van een populaire talkshow. Het nieuwe seizoen van The Graham Norton Show zal te zien bij de VARA op NPO 3. Deze vrolijke talkshow met presentator Graham Nortan, was jarenlang te zien bij Comedy Central. Daar was de talkshow een groot succes.

De EO heeft de omstreden plannen voor een herdenkingsprogramma op 4 mei flink bijgeschaafd. Er komt geen grootse Anne Frank-show zoals in juni uitlekte, maar een ingetogen oorlogsverhaal dat live door acteurs in Rotterdam wordt nagespeeld. De omroep hoopt niet dat er opnieuw, net als afgelopen zomer, een stortvloed aan kritiek komt. Toen kwam het beeld naar voren van een optocht met een musicalversie van het Anne Frank-verhaal.

Talpa Media opent een vestiging in Dubai. Dat heeft het mediabedrijf woensdag aangekondigd. Talpa Middle East wil de markten in Noord-Afrika en het Midden-Oosten gaan veroveren met lokale versies van formats. Het bedrijf begint met de productie van het derde seizoen van de Arabische versie van The Voice. Tv-producent Ziad Kebbi wordt de baas van Talpa Middle East.

Jamai Loman heeft vandaag een contract voor twee jaar getekend bij RTL Nederland. Momenteel is Jamai al bij RTL 4 te zien in ‘The voice of Holland’ en ‘RTL Boulevard’. Jamai Loman laat weten, “Ik vind het waanzinnig leuk om aan de slag te gaan op de plek waar mijn carrière ooit begonnen is. Ik ben enorm dankbaar voor de kansen die me geboden worden en heb er heel, heel veel zin in!”

Het nieuwe RTL5-programma Hollanders in de Cel met Jan Kooijman is uitgesteld. Het programma zou 19 oktober te zien zijn, maar is uitgesteld naar januari. Dat heeft Jan laten weten via Twitter. "Mijn nieuwe programma Buitenlandse Gevangenissen voor RTL5 wordt uitgesteld. Om de hele serie verhalen zo goed mogelijk te kunnen brengen hebben we productioneel gezien wat meer tijd nodig. Van uitstel zal echter zeker geen afstel komen", zegt de presentator.

Erica op Reis is vanaf vrijdag 14 november terug bij MAX! De vrolijke presentatrice pakt voor het vierde seizoen haar koffers en reist af naar de meest uiteenlopende bestemmingen. Ze ontmoet inspirerende mensen en leert bijzondere culturen kennen in onder andere Panama, Sri Lanka en Cuba. De mensen staan centraal in dit persoonlijke reisprogramma. Erica leert de lokale bewoners kennen en laat zich onderdompelen in onbekende culturen, rituelen en gewoontes.

RTL4 gaat verder met Alles Mag op Vrijdag, dat meldt Zappen.blog. Gordon, Gerard en Jandino hadden vandaag een gesprek met de directie van RTL. Waarin het tweede seizoen is bekrachtigd. Dit voorjaar werd de show voor het eerst uitgezonden op de vrijdagavond van RTL4. De show trok wekelijks zo'n 1,4 miljoen kijkers.

De drie finalisten voor de publieksprijs voor beste radioprogramma, de Gouden RadioRing 2014, zijn bekend. In RTL Boulevard werden de dj's en presentatoren vanavond verrast met dit nieuws. Echte Jannen, Rick in de morgen en A State of trance kregen de meeste stemmen van de Nederlandse luisteraars.

Meer in het nieuws was afgelopen week: Frits Sissing en Lucille Werner presenteren jubileumeditie Sta op tegen kanker, Record aantal kijkers voor ‘Postcode Loterij Miljoenenjacht’‏, Danny Ghosen met nieuw EO-programma ‘Danny Laat Niet Los’ en Dates worden omgedraaid in nieuw BNN-programma Love At First Kiss.