Even Later: Einde zondagmiddagshow Carlo & Irene

Even Later: Einde zondagmiddagshow Carlo & Irene

Geschreven door Daniël Schalk

Woensdag 27 augustus 2014:

Irene Moors en Carlo Boszhard stoppen met het zondagmiddag programma Life 4 You. Dat maakten ze bekend op de najaarspresentatie van RTL. 15 jaar lang waren zij de gezichten van de zondagmiddag van RTL4. Na dit seizoen stopt het programma ermee.

Irene Moors liet zaterdag 20 september 2014 in het AD weten dolgraag een nieuw programma te gaan maken met haar tv-collega Carlo Boszhard. In de krant liet de presentatrice weten al plannen te hebben voor een nieuw format. “We hebben RTL anderhalf jaar geleden verteld geïnteresseerd te zijn in een programma op de vrijdagavond”, aldus Irene. “Het is tijd voor een volgende stap.”

Humberto Tan stond met zijn nieuwe talkshow RTL Late Night Carlo en Irene in de weg om een nieuw programma op de vrijdagavond van RTL4 te gaan maken. “Maar ze hadden toen al plannen voor RTL Late Night. We hadden daarop kunnen zeggen: dan blijven we veilig op de zondag. Maar het gevoel dat dit een mooi punt is om te stoppen.”

Er zat zondag 19 april 2015 een ander gezicht naast Carlo in Life 4 You. Niet Irene maar Koffietijd-presentatrice Loretta Schrijver presenteerde samen met de RTL4-presentator Life 4 You. Aan de telefoon kon Irene in de uitzending van 19 april uitleggen wat er was gebeurd waardoor niet zij, maar RTL4-collega Loretta de uitzending presenteerde.

Voor de uitzending van Life 4 You wilde Irene een nieuwe gadget testen. In het RTL4-programma laten Carlo en Irene altijd nieuwe en handige gadgets zien, die zij ook altijd zelf demonstreren. Het repeteren ging alleen niet zoals gepland. Tijdens het testen van de gadget kwam Irene lelijk ten val waardoor ze met de ambulance naar het ziekenhuis werd afgevoerd.

Op woensdag 6 mei 2015 kwam Albert Verlinde met het nieuws in RTL Boulevard dat Carlo alleen door zou gaan op de zondagmiddag van RTL4. “De geruchten worden steeds hardnekkiger dat Carlo in zijn eentje een zondagmiddagmagazine gaat presenteren, omdat RTL dat tijdslot op zondagmiddag wil vasthouden”, zei de showbizzkenner toen.

Volgens Verlinde zou Carlo graag mee willen werken aan een nieuw zondagmiddag programma. “Aangezien het ook voor adverteerders en kijkers een heel herkenbaar blok is. Carlo heeft zoiets van: ik vind het eigenlijk wel leuk om aan een nieuw programma mee te werken.” Zowel RTL4 als Carlo Boszhard wilden op dat moment niet reageren op de geruchten.

Met nog vier afleveringen te gaan vertelde Irene Moord zaterdag 9 mei in het AD uit te kijken naar haar vrije zondagen, na het stoppen van Life 4 You. Over haar toekomst bij RTL maakt ze zich ook niet druk, vertelde ze in de krant. “Ik ga nu eerst genieten van een rustig halfjaar. Je snapt wel dat ik het intussen thuis extra gezellig maak voor mijn kinderen, zodat die nog lang niet willen uitvliegen.”

Irene vertelde in hetzelfde interview dat ze wilden stoppen met hun zondagmiddagprogramma op het hoogtepunt. “We stoppen nu we nog zo geliefd zijn. Nu we nog een wachtlijst hebben voor mensen die in het publiek willen zitten. Nu we nog te weinig zondagen hebben om al die artiesten een plek te geven in de show. We gaan niet wachten tot de kijkcijfers instorten.”

De een-na-laatste aflevering van Life 4 You stond zondag 24 mei in het teken van gasten die net als Carlo en Irene het roer radicaal omgooien. Eén van de gasten was Rick Nieman. De oud-nieuwslezer had vrijdag 22 mei zijn aller laatste werkdag bij RTL Nieuws. Zijn RTL Nieuws-collega schoof ook aan bij Carlo en Irene omdat hij stiekem ook wel eens denkt aan stoppen.

Ook Karen, Kristel en Josje waren te gast in de een-na-laatste uitzending. De drie meiden maakte 18 maart bekend te stoppen als K3 en in een grote tv-show opzoek te gaan naar hun opvolgers. Marijke Helwegen, vriendin van de show, was ook aanwezig bij de een-na-laatste aflevering. De mannen van Chef’Special zongen speciaal voor Irene een prachtige versie van hun nummer In Your Arms.

Carlo en Irene waren maandag 25 mei te gast bij Humberto Tan in RTL Late Night. Humberto trok na alle geruchten de conclusie dat Carlo zonder Irene verder zou gaan op de zondagmiddag. “Er zijn gespreken, over zondag. RTL heeft daar natuurlijk een prachtig tijdstip”, antwoorde Carlo daarop. Humberto trok daarna nogmaals de conclusie dat Carlo alleen verder zou gaan.

“Dat zou kunnen. Maar daar wordt over gesproken maar er is niets definitief”, antwoorde de presentator op de conclusie van Tan. Carlo gaf in RTL Late Night wel aan het te willen. Op de vraag of RTL het ook wil antwoorde hij: “Ik hoop het dat ze het willen.” Humberto trekt vervolgens nog een keer de conclusie dat Carlo doorgaat, waarop hij antwoorde: “Als zij mij daarvoor vragen officieel.”

Zondag 31 mei was de allerlaatste uitzending van Carlo & Irene: Life 4 You. In de laatste aflevering waren de top 15 aan gasten van het zondagmiddagprogramma van Carlo en Irene te gast. Met stipt op de eerste plaats stond natuurlijk de grote vriend van de show, Gerard Joling. Emotioneel namen Carlo en Irene afscheid voor het oog van 1.214.000 televisiekijkers op RTL4.

Even Later Terugkijk-Tip: Bekijk de laatste aflevering van Carlo & Irene: Life 4 You, met de top 15 aan gasten, terug op TVblik.nl