Menno Buch in memoriam bij Gouden Televizier-Ring Gala

Menno Buch in memoriam bij Gouden Televizier-Ring Gala

Geschreven door Pieter Jongsma Laatste update:

Tijdens het Gouden Televizier-Ring Gala op 16 oktober wordt in een ingelast in memoriam stil gestaan bij de overleden televisiepersoonlijkheid Menno Buch. De tv-maker overleed afgelopen zomer op 62 jarige leeftijd aan de gevolgen van kanker. Buch werd bekend om zijn omstreden programma's, zoals Sex Voor De Buch en Sex Na De Buch. Het laatste programma dat hij met succes maakte was Buch in de bajes voor RTL 4.

Naast de overleden Menno Buch wordt ook stil gestaan bij het overlijden van acteur Kees Brusse die in 1982 de Gouden Televizier-Ring won met zijn programma 'Mensen zoals jij en ik'.
Ook wordt teruggeblikt op de indrukwekkende televisie carrière van programmamaker Leen Timp. Samen met zijn vrouw Mies Bouwman zorgde hij voor legendarische televisieprogramma's zoals Éen van de Acht, Open het Dorp en Telebingo. Leen Timp won in 1966 de Gouden Televizier-Ring met het programma 'Zo is het toevallig ook nog eens een keer'.

The Common Linnets krijgen een bijzondere rol tijdens dit speciale in memoriam: dat te zien is tijdens de 49ste editie van het Gouden Televizier-Ring Gala. Het Gouden Televizier-Ring Gala 2014 is 16 oktober live te zien bij AVROTROS op NPO1. De centrale presentatie is in handen van Jan Smit.