KRO Kindertijd winnaar van Cinekid Kinderkastprijs 2014

KRO Kindertijd winnaar van Cinekid Kinderkastprijs 2014

Geschreven door Pieter Jongsma

De KRO Kindertijdproductie Uit-me-kaar (regie: Robert Schinkel/ The Media Brothers) is de grote winnaar van de Cinekid Kinderkastprijs 2014. In Uit-me-kaar halen drie kinderen een groot apparaat uit elkaar, variërend van een wasmachine tot een brommobiel.

De vakjury, bestaande uit Mariëlle van Sauers, Katja Draaijer, Bahram Sadeghi, Birte ten Hoopen en Viviënne van den Assem, selecteerde de genomineerden uit 63 inzendingen. Voor de publieksprijzen maakten zij een voorselectie, op deze geselecteerde programma's konden basisschoolkinderen uit alle Nederlandse provincies hun stem uitbrengen. Vanavond werd de prijs uitgereikt tijdens een feestelijke uitreiking in de Westergasfabriek in Amsterdam.

Taco Rijssemus, mediadirecteur KRO-NCRV: "Wij zijn enorm trots op deze Cinekid Kinderkastprijs voor Uit-me-kaar. Het is fantastisch dat de jonge Nederlandse TV-kijkers de kwaliteit van Uit-me-kaar hebben gewaardeerd met deze publieksprijs. Bovendien hulde voor de makers die op deze manier zeer verdiend de waardering krijgen voor onze jeugdprogrammering."