Pointless weekoverzicht: #4

Pointless weekoverzicht: #4

Geschreven door Sebastiaan Boers

De vierde week van Pointless zit er ook alweer op. Deze nieuwste quiz van de AVROTROS wordt gepresenteerd door Lucille Werner. In de jury zit niemand minder dan Owen Schumacher. In de vierde week van Pointless blijkt opnieuw dat de kijkers deze quiz goed weet te vinden.

Op maandagavond keken er 555.000 mensen naar Pointless. Met deze kijkcijfers stond Pointless op plek 21 in de kijkcijfer top 25 van best bekeken programma's van de maandagavond. Het marktaandeel voor de AVROTROS kwam uit op 12,4 %.

Een dag later, op dinsdagavond, liepen de kijkers weer fors op. In totaal keken er dinsdagavond 663.000 mensen naar Pointless. Met deze kijkcijfers stond Pointless op plek 17 in de kijkcijfer top 25 van best bekeken programma's van de dinsdagavond. Het marktaandeel voor de AVROTROS kwam uit op 14,6 %. 

Op woensdagavond bleven de kijkcijfers boven de 600.000 kijkers. In totaal keken er woensdagavond 604.000 mensen naar Pointless. Met deze kijkcijfers stond Pointless op plek 15 in de kijkcijfer top 25 van de best bekeken programma's van de woensdagavond. Het marktaandeel voor de AVROTROS kwam uit op 16,4 %.

Donderdagavond zakte de teller onder de 600.000 kijkers. In de quiz zou dit een goed teken zijn, maar voor de kijkcijfers niet. In totaal keken er donderdagavond 501.000 mensen naar Pointless. Met deze kijkcijfers stond de quiz op plek 18 in de kijkcijfer top 25 van donderdag. Het marktaandeel voor de AVROTROS kwam uit op 14,6 %.

Hoe minder punten hoe hoger de score, dat is het doel van Pointless. Maar vrijdagavond zakten de kijkcijfers dramatisch in. Door een EK Hockey wedstrijd tussen Nederland en Spanje, moest Pointless vertrekken naar een ander tijdstip.

Direct na KRO Kindertijd werd Pointless uitgezonden. Rond 17.25 uur keken er slechts 77.000 mensen naar deze quiz. Niet eerder keken er zo weinig mensen naar Pointless als op vrijdagavond. Door deze lage kijkcijfers was er geen plek in de kijkcijfer top 25. Het marktaandeel voor de AVROTROS kwam uit op 4,4 %.

Vanaf aanstaande maandagavond, start de vijfde en laatste week van Pointless. Na vijf weken valt het doek voor deze nieuwe quiz van de AVROTROS. De kijkers konden deze quiz wel waarderen. De kans is dan ook aanwezig dat het een vervolg gaan krijgen. Misschien net als De Slimste Mens (NCRV, NPO 2), komt er een speciale wintereditie van Pointless.

Dit alles blijkt uit de kijkcijfers die Stichting Kijkonderzoek dagelijks op haar website publiceert.

Pointless is iedere werkdag rond 19.00 uur te zien bij de AVROTROS op NPO 1.

Bekijk Pointless terug via TV Blik.