Showbizznetwork weekoverzicht - week 43

Showbizznetwork weekoverzicht - week 43

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

Afgelopen week waren ‘Wie Is De Mol?’, De Gouden Televizier-Ring, ‘Is this love?’, Joris Linssen, Eddy Zoëy en nog veel meer in het nieuws. Dit en meer nieuws lees je in het ‘Showbizznetwork weekoverzicht’ van week 43.

Door een websitefout op de website van het AVROTROS-programma Wie is de Mol? is vorige week zondag per ongeluk de derde deelnemer van het vijftiende seizoen bekend gemaakt. Het gaat om Viktor Brand. Maandag is door de AVROTROS bevestigd dat Brand naast Rik van de Westelaken en Marlijn Weerdenburg mee doet aan het nieuwe seizoen van Wie is de Mol?

Na het succes van Ali B Op Volle Toeren, komt Tuvalu Media met het nieuwe programma Klassiek Op Volle Toeren. Op de televisiebeurs MIPCOM werd het format gelanceerd en direct opgepakt door de AVROTROS. Remco van Leen, mediadirecteur van de AVROTROS, is laaiend enthousiast over het nieuwe programma: “Dit programma past heel goed bij ons.”

Vanaf dinsdagavond 25 november is Joris Linssen vijf weken lang te zien met zijn nieuwe programma Joris’ Wereld op NPO 1. “Na zes succesvolle jaren Joris' Showroom is dit nieuwe programma weer een stapje verder”, aldus Joris. “De mooie portretten van excentriekelingen zijn gebleven, maar ik heb mijn blik verruimd naar het buitenland.”, aldus de NCRV-presentator.

De Gouden Televizier-Ring van Flikken Maastricht is vorig weekend gestolen tijdens de opnames van de politieserie. Lex Uiting maakte maandag tijdens de radioshow van Giel Beelen bekend dat hij afgelopen weekend de Televizier-Ring van Angela Schijf en Victor Reinier had gestolen. Na de lunch tijdens de opnames bleef het doosje met de Televizier-Ring op tafel staan, toen besloot Uiting de Ring mee te nemen. Inmiddels is de Televizier-Ring weer terug bij de AVROTROS.

De nieuwe real life liefdessoap Is this love? beleefde afgelopen maandag een matige première op SBS6. De eerste aflevering van de dagelijkse soap met de vrijgezellen Ron, Sharon, Will, Alexander, Lisette en Francis trok 348.000 kijkers. Utopia trok vlak voor Is this love? 739.000 kijkers. De Utopianen waren vanaf het begin meteen een succes. Is this love? blijkt nu al niet zo een succes te worden als Utopia.

Jo Frost, de wereldberoemde Britse opvoed-expert, komt naar Nederland. Voor een nieuw RTL 4-programma gaat ze Nederlandse ouders coachen om de problemen die zij ondervinden bij het opvoeden van hun kinderen zelf zo goed mogelijk op te lossen. Jo stelt hiervoor een plan op en de ouders moeten dit vervolgens uitvoeren. Vanzelfsprekend komt Jo daarna kijken hoe het met het gezin gaat.

RTL 4 werkt een aan nieuw reality programma, in Wie Overleeft Nederland gaan bekende Nederlanders waaronder Henny Huisman, Joris Linssen, Ron Blauw en Melisa Schaufeli zich drie dagen terugtrekken in de Nederlandse natuur. Onder de rook van de grote steden zijn de prachtigste, maar vaak ook, onbekende natuurgebieden te vinden. De vraag is of zij zichzelf hierin kunnen redden.

In de gloednieuwe achtdelige gameshow ‘Release The Hounds’ met presentator Eddy Zoëy krijgen wekelijks drie vrienden in een donker bos gruwelijke opdrachten, die hen de stuipen op het lijf jagen. In de eerste aflevering gaat topsporter Jeffrey Wammes met zijn zus en een vriend ‘s nachts in het afgelegen bos bloedstollende uitdagingen aan om prijzengeld te verzamelen.

Mark Tuitert komt toch in actie tijdens het KPN NK Afstanden. De Olympisch kampioen van 2010 op de 1500 meter, die dit voorjaar een punt zette achter zijn actieve schaatscarrière, maakt bij de nationale kampioenschappen zijn debuut als analist voor de NOS. Hij voegt zich in het rijtje analisten Paulien van Deutekom, Rintje Ritsma en Erben Wennemars.

NPO Zapp, het platform van de Nederlandse Publieke Omroep met alle televisieprogramma's voor kinderen vanaf 6 jaar, lanceerde afgelopen donderdag een nieuwe app. Met deze gratis app kunnen kinderen tientallen tv-programma's en honderden eerdere uitzendingen terugkijken. Ook is er de mogelijkheid om live naar de NPO Zapp-programma's te kijken.

Meer in het nieuws was afgelopen week: KRO Kindertijd winnaar van Cinekid Kinderkastprijs 2014, Natasja Froger volgt adoptietraject in ‘Met Open Armen’, ‘LETRZ’: Nieuw spannend woordspel voor jong en oud bij RTL 4, WK Kwalificatie Oranje-leeuwinnen live op FOX en Chantal Janzen infiltreert in privéleven van BN’ers in ‘Chantal Blijft Slapen’.

Showbizznetwork.nl zoekt redacteurs! Wil jij redacteur worden bij Showbizznetwork? Klik dan hier en lees verder. "Ik ben Daniël, schrijver van het 'Showbizznetwork weekoverzicht', en wij zoeken nieuwe redacteurs, iets voor jou? Laat dan van je horen! En misschien zijn wij binnenkort dan wel collega's, leuk toch!" Klik hier!