Recensie ; Chantal blijft slapen!

Recensie ; Chantal blijft slapen!

Geschreven door Sebastiaan Boers

Chantal gaat thuis bij de sterren kijken, loopt een dag mee én blijft slapen. 

Sinds vorige week is RTL 4 opnieuw een programma rijker, Chantal Blijft Slapen. Het is een nieuw programma op de donderdagavond. Chantal Janzen blijft bij Bekende Nederlanders (BN-ers) slapen en loopt een dag mee in het leven van een collega. Chantal wordt zo een soort PR-vrouw en geeft een kijkje in het leven van de BN-er in kwestie.

Iedere aflevering neemt Chantal de kijker mee in het leven van twee BN-ers. Hoe leven de BN-ers, wat houdt hun bezig, hoe kan Chantal helpen? Door de open en vrolijke houding van Chantal, zorgt dat ervoor dat ze alles kan maken. Het leven van een BN-er blijkt heel interessant, zeker op de manier waarom Chantal het in kaart brengt.

Niet alleen in huis krijgt Chantal een kijkje, ook in het leven buiten het huis krijgt Chantal een duidelijk beeld. Het leven van een BN-er blijkt soms heel anders in elkaar te zitten dan de kijker in eerste instantie denkt. Door het programma van Chantal zorgt dit voor leuke televisie. Vooral de manier waarop Chantal de vragen stelt, komt er een heel verhaal uit de BN-er. Zonder dat daar heel veel moeite bij komt kijken. Chantal lijkt bijna een natuurtalent.

Met dit programma laat Chantal zien dat ze meer kan dan alleen zingen, acteren, presenteren en jureren. RTL 4 geeft Chantal de kans om zichzelf verder te ontwikkelen als televisie persoonlijkheid. Chantal is vrolijk, heeft een open houding, heeft humor en is oprecht. De gesprekken die zij voert zijn duidelijk gebaseerd op oprechte interesse in de mede BN-ers. De BN-ers zijn openhartiger dan nooit tevoren. Chantal zorg voor opvallende en vooral leuke uitspraken. De kijker krijgt dankzij Chantal een leuker en beter beeld van de BN-ers.

Niet iedereen wil zomaar iemand in huis nemen, maar bij Chantal maakt iedereen maar wat graag een uitzondering. Inmiddels is Chantal ook een vast RTL 4 gezicht. Na twee seizoenen als jurylid van Holland's Got Talent, presentatrice van Everybody Dance Now en teamcaptain in De Jongens Tegen De Meisjes is Chantal van alle markten thuis.

Dit eerste, echte, eigen programma is voor Chantal een mooie kans om zichzelf te laten én hoe ze in werkelijkheid is. Ook is het een mooie en vooral goede zet geweest van RTL 4 om juist dit programma met Chantal te maken. Niemand anders weet zoveel leuke informatie uit de BN-ers te halen. Chantal is zeker geslaagd en dit programma ook!

(De eerste aflevering van Chantal blijft slapen werd bekeken door 1.692.000 mensen. Daarmee maakt het programma een goede start én een goede eerste indruk). 

Chantal blijft slapen is iedere donderdagavond om 20.30 uur te zien, natuurlijk bij RTL 4.