Showbizznetwork weekoverzicht - week 46

Showbizznetwork weekoverzicht - week 46

Geschreven door Daniël Schalk

Deze week waren Trijntje Oosterhuis, 3FM Serious Request, Gaby Blaaser, Nickelodeon, Sinterklaas en Wie Is De Mol? in het nieuws. Dit en nog veel meer ander nieuws lees je in het ‘Showbizznetwork weekoverzicht’ van week 46.

Daniel Dekker heeft maandag in het AVROTROS-radioprogramma Gouden Uren bevestigd dat Trijntje Oosterhuis ons land vertegenwoordigt tijdens de 60ste editie van het Eurovisie Songfestival in Wenen. In College Tour praatte zangeres Anouk zich voorbij en daarna bevestigde een anonieme bron de deelname van Trijntje.

De televisiezender Nickelodeon heeft besloten Slot Marsepeinstein niet uit te zenden. Het productiebedrijf Studio100 bericht de crew en de cast dat in een  interne mail: “Vanwege head-office USA en de beslissing in Nederland van de Hoge Raad rond de ‘zwartheid van de pieten’ werd beslist om niet door te gaan met de uitzendingen van Slot Marsepeinstein 4,5 en 6 op de zender Nickelodeon”.

De negende kandidaat van het vijftiende seizoen van Wie is de Mol? is afgelopen week bekend gemaakt in de late-night talkshow van ex-Mol-kandidaat Arjen Lubach, Zondag Met Lubach. Met de bekendmaking van de actrice, bekend van Koefnoen en Dokter Corrie, wacht er nog maar één kandidate op haar bekendmaking.

Net 5 heeft het programma van Sebastiaan Labrie, De Volgende Stap, verplaats van de woensdagavond naar de dinsdagavond. Een woordvoerster van Net5 laat weten dat het programma op dinsdagavond beter in de programmering past, en zo hoopt de zender meer kijkers te bereiken. Elke aflevering staat een bekende Nederlandse vrouw centraal, samen trekken ze er op uit en bespreken ze belangrijke onderwerpen in het leven.

Na een 35-jarige carrière op de Nederlandse radio en televisie, heeft AVROTROS-presentator Nelleke van der Krogt besloten dat zij per 1 januari 2015 met pensioen gaat. Nelleke is nog tot en met het voorjaar 2015 bij AVROTROS op televisie te zien met nieuwe afleveringen van haar succesvolle programma Tussen Kunst & Kitsch. Frits Sissing volgt Nelleke op als presentator van Tussen Kunst & Kitsch.

Gerard Ekdom, Domien Verschuuren en Coen Swijnenberg gaan vanaf 18 december 6 dagen lang het Glazen Huis in voor 3FM Serious Request. Dit maakte dj Paul Rabbering dinsdagmiddag bekend op 3FM. Vanuit het Glazen Huis in Haarlem gaan Gerard, Domien en Coen zoveel mogelijk aandacht vragen en geld inzamelen voor meisjes en vrouwen die slachtoffer zijn van seksueel geweld in conflictgebieden.

Het Sinterklaasfeest wordt ouderwets gezellig, dat zei Sinterklaas dinsdagavond in de eerste aflevering van dit jaar van het Sinterklaasjournaal. Presentatrice Dieuwertje Blok vroeg aan Sinterklaas of de Pieten er ook weer bij zijn nadat veel mensen hadden gezegd dat de Pieten ‘ouderwets’ zijn. En juist daarom zijn de Pieten weer met Sinterklaas mee, om het ouderwets gezellig te maken.

RTL5 komt na Roy Donders, Barbie en Bobbi Eden met een nieuwe serie Toni & Tony, zo vader zo zoon. Toni speelt daarin de hoofdrol samen met zijn vader Tony. Vader en zoon Toni en Tony Peroni zitten beiden in de muziek en wonen sinds moeder uit beeld is, als twee vrijgezellen mannen boven hun eigen bedrijf. RTL5 heeft niet bekend gemaakt wanneer de nieuwe realityserie op televisie te zien is.

Er komt geen tweede seizoen van het RTL7-programma Derksen on the Road. De show waarin voormalig hoofdredacteur van Voetbal International en vaste tafelgast van het gelijknamige tv-programma op zoek ging naar zijn oude Nederlandse muziekhelden trok te weinig kijkers. “En dan weet je dat je bij de commerciële omroep een enorme schop onder je kont krijgt”, laat Johan Derksen weten.

Actrice Gaby Blaaser is binnenkort te zien in de RTL4-soap Goede Tijden Slechte Tijden. De 28-jarige actrice, bekend van onder andere de jeugdserie Spangas, heeft nu een rol in GTST te pakken. In de serie zal Gaby de rol van Sacha Kramer gaan spelen. Sacha is het jongere zusje van Thijs Kramer, gespeeld door Miro Kloosterman. Miro maakte afgelopen september zijn debuut in de tv-serie.

Meer in het nieuws was afgelopen week: Publiek zet Swiebertje op 1 bij NCRV-jubileum, Dennis Weening presenteert RTL5-show Bizarre Eters, EO ontwikkelt programma rondom eenzame ouderen, Hein Vergeer en John de Wolf in nieuw seizoen Expeditie Poolcirkel en MAX- omroepdirecteur Jan Slagter wil eigen verpleeghuis.