13e Nederland Zingt-dag: 'Prijs Adonai!'

13e Nederland Zingt-dag: 'Prijs Adonai!'

Geschreven door Pieter Jongsma

De Evangelische Omroep organiseert op 5 april 2014 de dertiende Nederland Zingt-dag in de Jaarbeurs Utrecht. De reserveringslijnen zijn inmiddels open. Het afgelopen jaar was het evenement binnen enkele weken uitverkocht. Het thema van de Nederland Zingt-dag 2014 is ‘Prijs Adonai!’ Zangeres Pearl Jozefzoon en zandkunstenaar Gert van der Vijver treden onder andere op tijdens het populaire muziekevenement.

Prijs Adonai!
De Nederland Zingt-dag is een dag vol muziek, koor- en massale samenzang. Een evenement waarbij de bezoekers door muziek Gods naam grootmaken.. Het thema ‘Prijs Adonai!’ gaat hier ook over: samen zingen voor God. Daarnaast krijgt het thema een bijzondere lading door op de dag stil te staan bij de vele namen die God heeft. De Bijbel gebruikt meer dan honderd verschillende namen voor God en Jezus. Bezoekers kunnen met een speciale applicatie aangeven welke naam van God hen het meeste raakt.

Muzikaal festijn
De Nederland Zingt-dag belooft een groot muzikaal festijn te worden. Naast veel samenzang zijn er dit jaar weer mooie koren en artiesten, zoals zangeres Pearl Jozefzoon en zandkunstenaar Gert van der Vijver. Het winnende koor van het online event ‘Nederland Zingt Steeds Beter’, waarbij ‘zingen met meer  bezieling’ centraal staat, treedt ook op tijdens het muzikale festijn.
Mirjam Bouwman en ds. Arie van der Veer presenteren de dag. EO-voorzitter en presentator van Nederland Zingt op Zondag Arjan Lock is er uiteraard ook bij.