Nieuw seizoen Bed & Breakfast bij MAX

Nieuw seizoen Bed & Breakfast bij MAX

Geschreven door Pieter Jongsma

Op 9 januari start een nieuw seizoen van het succesvolle MAX-programma Bed&Breakfast. In elke aflevering testen drie Bed & Breakfast-eigenaren elkaars onderneming. Wat vinden zij van de inrichting? Hoe liggen de bedden? Smaakt het ontbijt? En is er wel goed schoongemaakt? Bed&Breakfast ziet u iedere vrijdag om 21:25 uur op NPO 1.

Ook organiseren de eigenaren zoals ieder jaar weer activiteiten voor hun gasten. Dit seizoen gaan we mee op een mosselboot, wordt er een gele eendjes-tour gemaakt door Amersfoort en -als het weer het toelaat- zal er een ballonvaart worden gemaakt.

Informatie aflevering 1- 9 januari 2015 om 21.25 uur op NPO 1
In deze eerste aflevering van Bed&Breakfast starten we bij de onderneming van Lia en Horst. Deze actieve zeventigers runnen met veel liefde hun B&B in Wijk aan Zee. Lia is opgegroeid in een pension en er waren vroeger altijd gasten bij haar thuis. De van oorsprong Duitse Horst kwam tientallen jaren geleden naar Nederland om hier te werken, maar bleef toen hij Lia ontmoette. Lia en Horst organiseren een historische wandeling door Wijk aan Zee.

De tweede locatie is het Zeeuwse Yerseke. Hier runnen Maartje en Meinte hun pension. Samen met hun twee hangbuikzwijnen wonen zij in een klein kerkje uit 1894, dat nu ook dienst doet als B&B. Maartje en Meinte hebben de kerk helemaal zelf verbouwd. Zij nemen hun gasten mee het water op om te oestervissen, maar niet iedereen is gecharmeerd van deze slijmerige Zeeuwse delicatessen...

De B&B-eigenaren eindigen in de Bed&Breakfast van Tonnie en Kees in Moergestel. Zij runnen een typisch Brabantse hoeve. De twee eigenaren zijn zelf trotste Brabanders. De B&B is dan ook ingericht in bijpassende stijl én met een hoog tuttigheidsgehalte. Zij nemen de B&B-eigenaren mee op de trekker en huifkar langs familie en streekproducten.

Bed & Breakfast, Vanaf vrijdag 9 januari, Om 21:25 uur op NPO 1

Bekijk Bed & Breakfast op TVblik.nl/bed-breakfast