Bed and Breakfast: De oorbellen van Eveline

Bed and Breakfast: De oorbellen van Eveline

Geschreven door Sebastiaan Boers Laatste update:

Maandagavond ging het nieuwe seizoen van Bed and Breakfast van start. Hier keek ik al weken naar uit. Eindelijk weer genieten van het gezellige programma van Max. In iedere aflevering kijken drie koppels bij elkaars Bed and Breakfast. Wat valt ze allemaal op? Hebben ze tips voor elkaar? Hoe gaan ze om met de opbouwende kritiek?

Als eerste is de Bed and Breakfast van Wim en Rita aan de beurt. Dit koppel leerde elkaar kennen in de supermarkt. Wim was daar filiaalleider en Rita zat achter de kassa. Helaas leverde het teveel stress op. Maar zeven dagen in de week werken is heel fijn, aldus Wim. Zeven dagen in de week werken, daar moet ik toch liever niet aan denken. Maar in Wapenveld kun je genieten van rust en nog meer rust. 

Tenminste dat is wat Wim je wil doen denken. Het tweede koppel Mark en Eveline, was behoorlijk aanwezig. Vooral de lach van Eveline bezorgde mij de kriebels. Ook haar oorbellen vielen mij direct op. Die waren groot en kleurrijk. Het leek wel alsof die elke minuut van kleur konden veranderen. Dit kon wel eens een kritisch koppel worden. Heel anders waren Maarten en Sandra. Die leken mij heel basic en standaard, gewone mensen eigenlijk dus.

Als eerste liet Eveline weten dat de Bed and Breakfast van Wim en Rita niet persoonlijk is. Het is allemaal maar wit en kleurloos. Hier hield Eveline duidelijk niet van. Maar dat zag ik ook wel aankomen. Al was het alleen al aan haar kleurvolle oorbellen. Natuurlijk miste er ook weer iets. Zo bleek er geen kapstokhaakje te zijn. Maar die bleek er toch wel te zijn. Verwarring! Daarnaast was er ook geen passpiegel aanwezig. Maar het is toch geen winkel? Waarom zou je een passpiegel nodig hebben?

De tweede Bed and Breakfast die beoordeeld werd, was van Maarten en Sandra. Het leek wel alsof of je in een tuincentrum sliep. Laat dat nu ook de bedoeling zijn geweest van Maarten en Sandra. Een soort mini camping met veel luxe. Maar pas wel op! Er zit een schuifdeur in, dus niet duwen. Anders gaat die kapot, aldus Maarten. Dit was een soort les van een schoolmeester.

Wel had Eveline weer iets te zeuren. Zo vond zij het niet fijn dat er zoveel ramen waren. Voor haar gevoel kon iedereen haar zien. Maar er waren ook gordijnen aanwezig. Dus waar maakte Eveline zich druk om? Ook vond ze het raar dat er geen flesje water aanwezig was bij de ontvangst. Maar die kun je ook zelf meenemen... waarom zeg je het dan?

Als derde en laatste was de Bed and Breakfast van Mark en Eveline aan de beurt. Vooral Wim had moeite met de plek van de slaapkamer. Hij zou liever op de begaande grond hebben geslapen. Nu kreeg hij het gevoel dat hij bij zijn moeder sliep. Ook Maarten en Sandra hadden zich een andere voorstelling gemaakt van de locatie van de slaapkamer.

Rita had een paar verbeterpunten. Zo was er geen douchematje aanwezig in de badkamer. Hierover sprong Eveline bijna uit haar vel. Haar oorbellen vielen nog niet net op de grond. Volgens haar waren die er wel aanwezig, maar lagen door de 'drukte' wellicht op een andere plek. Ook miste Rita een stopcontact in de badkamer voor de föhn. Nu moest ze helemaal naar de slaapkamer om haar haar droog te föhnen. Arme Rita.

Alle drie koppels mochten betalen voor de verschillende kamers. Het koppel met het meeste ontvangen geld is de winnaar. In deze eerste aflevering van het nieuwe seizoen wisten Maarten en Sandra te winnen. Dit koppel vond ik ook wel het leukste van de drie. Gewoon lekker nuchter, lekker normaal en niet zo zeer uit de hoogte. Hier kunnen sommige andere koppels nog wel iets van leren.

Ik ben heel blij dat Bed and Breakfast weer terug is. Dit is misschien wel één van de leukste programma's van Max ooit. Na Heel Holland Bakt en Smaakt naar meer natuurlijk. Volgende week zullen er weer drie nieuwe Bed and Breakfast beoordeeld gaan worden. Daar kan ik nu al naar uit kijken! 

Graag tot volgende week!

Bed and Breakfast is iedere maandagavond om 21.15 uur te zien bij Max op NPO 1.

Foto: Max