Bed & Breakfast verhuist van de maandag naar de zondagavond

Bed & Breakfast verhuist van de maandag naar de zondagavond

Geschreven door Sebastiaan Boers

Het populaire programma van Omroep Max, Bed & Breakfast is terug met zes nieuwe aflevering. Wel verhuist het programma van de maandag naar de zondagavond. Het is hiermee meteen de opvolger van het andere populaire programma, Heel Holland Bakt, ook van Omroep Max.

In Bed & Breakfast gaan drie koppels bij elkaar op bezoek. Zij moeten elkaars Bed & Breakfast uitproberen en voorzien van commentaar. Vooral het commentaar is iets wat altijd voor de nodige hilariteit zorgt. Vervolgens moeten de koppels betalen voor hun overnachting. Het koppel dat het meeste geld verdient mag zich winnaar van de aflevering noemen.

Het vorige seizoen was op de maandagavond te zien. Daarvoor zond Omroep Max het populaire programma ook wel eens uit op de donderdagavond. Nu wordt er voor gekozen om het op zondagavond uit te zenden. De afgelopen weken wist Omroep Max ruim drie miljoen mensen te bereiken met Heel Holland Bakt. Of Bed & Breakfast deze kijkcijfers ook gaat halen is nog even afwachten. Een miljoenenpubliek zal er zeker wel in gaan zitten.

In de eerste aflevering wordt er in een kerk in een Brabants dorp geslapen. Paul en Christa runnen daar een Bed & Breakfast in een oude pastorie. Daarna reizen zij door naar Midden-Delfland. Hier hebben skiliefhebbers Aad en Christel een Bed & Breakfast met kamers in wintersportstijl. Het kan dan ook niet uitblijven dat het uitje in het teken zal staan van skiën. Peter en Anneriet hebben in de gemeente Boxmeer een retrokamers én een hele fanatieke dorpsbewoners. De Bed & Breakfast gasten gaan een wedstrijdje wandelvoetballen tegen het dorpsteam, onder leiding van niemand minder dan internationaal scheidsrechter Pol van Boekel.

De tweede aflevering begint in Noord-Brabant, in de bungalow van Ad en Gerda. Zij laten hun gasten kennismaken met dorpsmascotte ‘het contente menneke’ en de ambacht van het sigaren draaien. Wim en Renske hebben hun Bed & Breakfast in een voormalige oude herberg verderop in Brabant. In één van de kamers waan je je letterlijk in de jaren zeventig, inclusief retrobehang en platenspeler. Omringd door schapen en kalkoenen logeren de gasten als laatste in een oude Zeeuwse boerderij van Wicki en Lily. Behalve dieren zijn hier ook een heuse koffie en theepottenmuseum.

De derde aflevering staat eerst in het teken van een dorpje in Overijssel. Marcel en Peter laten hun gasten kennis maken met koeien die naar Back luisteren. In een voormalige huisartsenpraktijk in de gemeente Hellendoorn ontvangen Linda en Denis de gasten in een kersverse Bed & Breakfast. Om hun gasten te vermaken gaan zij naar een bakkerijmuseum en spelen zij een potje diskgolf. In een boerderij in de achterhoek runnen Johan en Jeanet hun Bed & Breakfast. Wanneer je bij hun overnacht, dan maak je een wandeling met één van hun vijf ezels, tenminste als de dieren daar ook zin in hebben.

Bed & Breakfast is vanaf zondag iedere week om 20.20 uur te zien bij Max op NPO 1.

Foto: Omroep Max