Freek Vonk scoort op de vrijdagavond!

Freek Vonk scoort op de vrijdagavond!

Geschreven door Sebastiaan Boers Laatste update:

Het is Freek Vonk gelukt om een miljoenenpubliek te bereiken. Vrijdagavond zaten maar liefst 1.462.000 mensen voor de buis om naar een speciale hoorcollege te kijken.

In samenwerking met De Wereld Draait Door (DWDD) stond de vrijdagavond bij NPO1 in het teken van gif. In DWDD University presenteert: Gif door Freek Vonk, gaf de natuurdeskundige een lezing over allerlei giftige diersoorten. Het VARA programma wist dankzij Vonk een marktaandeel binnen te halen van 20,3 %. De hoge kijkcijfers bezorgen DWDD en Freek Vonk de vierde plek op in de kijkcijfer top 25.

Ook de reguliere uitzending van DWDD werd vrijdagavond goed bekeken. Daar keken in totaal 1.481.000 mensen naar. Een voorloper naar de hoorcollege. De VARA ziet daardoor een marktaandeel binnen komen van 25,3 %. DWDD staat op de vijfde plek in de kijkcijfer top 25.

RTL 4 wist met Goede Tijden Slechte Tijden (GTST) en The Voice of Holland (TVOH) beter te scoren dan NPO1. De aflevering van GTST werd vrijdagavond bekeken door 1.769.000 mensen. Daarmee staat GTST op de derde plek in de kijkcijfer top 25. Het bijbehorende marktaandeel komt uit op 26,5 %. TVOH wist met 2.331.000 kijkers als winnaar uit de bus te komen. Met de hoge kijkcijfers weet TVOH de eerste plek in de kijkcijfer top 25 op te eisen. Het marktaandeel wat RTL met TVOH ziet binnenkomen ligt op 32,8 %.

SBS 6 had als alternatief op Freek Vonk en TVOH, Is Hier Fantasties. Daar keken in totaal 506.000 mensen naar. Het marktaandeel voor SBS komt daardoor uit op 7,0 %. Daardoor is Is Hier Fantasties de hekkensluiter van de kijkcijfer top 25, het programma eindigt op plek 25.

Dit alles blijkt uit de kijkcijfers van Stichting Kijkonderzoek.

Bekijk DWDD University op TVblik.nl/dwdd-university