Freek Vonk besluit: ‘Geen vervolg Super Freek Show’

Freek Vonk besluit: ‘Geen vervolg Super Freek Show’

Geschreven door Daniël Schalk

Het zaterdagavondprogramma De Super Freek Show krijgt geen vervolg, dat heeft bioloog en presentator Freek Vonk maandag bekendgemaakt op Facebook. “Ik heb besloten geen tweede seizoen te doen”, begint Vonk. “De reden: ik sta liever in de jungle dan in de studio”, vervolg hij.

Vonk noemt de show een ‘groot succes’. “De Super Freek Show was een waanzinnig avontuur en ik ben ongelooflijk trots op datgene wat we hebben gemaakt! Schurend tegen de miljoen kijkers aan was het een groot succes! En met wat aanpassingen had het zeker nog beter kunnen worden.”

Toch wil de bioloog zijn succesvolle NPO 1-programma niet doorzetten. “Hoe leuk het programma ook was om te maken, uiteindelijk ligt mijn hart en mijn passie in het filmen van wilde dieren in de wildernis - en daarmee jullie de schoonheid van de natuur en de dierenwereld te laten zien.”

Van de wildernis gaat hart sneller kloppen. “Daar word ik gelukkig van. De jungle is mijn natuurlijke habitat, niet de studio! Daarbij komt dat zo’n groot en prominent programma ontzettend veel energie en inzet vergt. Ik moet mijn tijd voorzichtig verdelen”, vervolgt de tv-presentator.

Vonk beseft wel goed wat hij nu opgeeft. “Zaterdagavond op NPO1 is de meest prestigieuze plek die je als programmamaker maar kunt krijgen, maar dat alleen is voor mij geen criterium.” Hij sluit een nieuwe tv-show niet uit. “Wie weet gaan we die stap ooit nog eens maken, maar voorlopig niet.”

Bekijk De Super Freek Show terug op TVblik.nl/de-super-freek-show