Freek Vonk bereikt bijna een miljoenenpubliek

Freek Vonk bereikt bijna een miljoenenpubliek

Geschreven door Sebastiaan Boers

Zaterdagavond was Freek Vonk te zien in een nieuw spelprogramma. In De super Freek show streden twee teams tegen elkaar, met drie bekende Nederlanders en drie onbekende Nederlander, om de winst. De presentatie is in handen van Evi Hanssen.

De eerste aflevering van het soort Waku Waku 2.0 werd bekeken door 914.000 mensen. Hiermee wist Freek te winnen van zowel RTL 4 als SBS6. Met de kijkcijfers van zaterdagavond staat Freek op de derde plek in het kijkcijferoverzicht. Het marktaandeel voor BNN-VARA komt uit op 22,3 %. Alleen het NOS Journaal van 20.00 uur en Studio Sport Eredivisie wisten meer kijkers te bereiken. 

Recht tegenover Freek Vonk zond RTL 4 een registratie uit van Gabbers. In deze comedyshow waren Jandino Asporaat, Philippe Geubels, Roué Verveer en Guido Weijers te zien. Maar liefst twee uur en drie kwartier lang kon de kijker genieten van de Gabbers. In totaal konden de Gabbers rekenen op 609.000 kijkers. Hiermee staat het viertal op plek 12 in het kijkcijferoverzicht. Het marktaandeel voor RTL 4 komt uit op 14,2 %.

Ook SBS6 had een vernieuwde zaterdagavond. Om 20.00 uur was Met de deur in huis te zien. Dit amusementsprogramma, met Kees Tol als presentator, werd bekeken door 310.000 mensen. Een matige start voor de eerste aflevering van het tweede seizoen. Met deze kijkcijfers staat Met de deur in huis op plek 18 in het kijkcijferoverzicht. Het marktaandeel voor SBS6 komt uit op 8,1 %.

Nadat de deur werd dichtgetrokken door Kees, openden de deuren voor Kim-Lian van der Meij. De presentatrice had weer zin een spelletje. Dus speelde zij dit met Nick en Simon. Het spelprogramma van SBS6 ging zaterdagavond van start met 529.000 kijkers. Een voorzichtige start voor de eerste aflevering van het tweede seizoen. Met deze kijkcijfers staat Zullen we een spelletje spelen? op plek 14 in het kijkcijferoverzicht. Het marktaandeel voor SBS6 komt uit op 11,6 %.

NPO 1 deed het een stuk beter. Direct na De super Freek show stond Frans Bauer weer klaar. De start van een nieuw seizoen Vive la Frans kon rekenen op 894.000 kijkers. Hiermee wint Frans het met gemak van Kim-Lian. Met deze kijkcijfers staat Frans op de vierde plek, direct achter Freek, in het kijkcijferoverzicht. AVROTROS ziet een marktaandeel binnen komen van 19,1 %.

Later op de avond was het tijd voor Koefnoen. De eerste aflevering van het nieuwe seizoen ging van start met 731.000 kijkers. Met die kijkcijfers staat Koefnoen op de zevende plek in het kijkcijferoverzicht. Het marktaandeel voor de AVROTROS komt hiermee uit op 15,8 %.

Rond de klok van 22.30 uur wist NPO 1 opnieuw te winnen. In totaal keken er 1.371.000 mensen naar Studio Sport Eredivisie. Hart van Nederland wist bij SBS6 weer 876.000 mensen te bereiken. Beide programma's staan op de plekken één en vijf in het kijkcijferoverzicht. Het marktaandeel voor de NOS komt uit op 33,6 % en voor SBS6 komt het marktaandeel uit op 20,0 %.

SBS6 sloot haar zaterdagavond af met Shownieuws. Naar het showbizzprogramma keken weer 681.000 mensen. Daarna keken er nog 152.000 mensen naar de tweede herhaling van The Next Boy/Girl Band. Met de kijkcijfers voor Shownieuws staat het showbizzprogramma op de negende in het kijkcijferoverzicht. Het marktaandeel voor SBS6 komt uit op 17,9 %.

Dit alles blijkt uit de kijkcijfers die Stichting Kijkonderzoek dagelijks op haar website publiceert. 

Bekijk De super Freek show terug via TVblik.