Recensie 2.0: Everybody Dance Now

Recensie 2.0: Everybody Dance Now

Geschreven door Sebastiaan Boers

Dans en muziek gaan weer hand in hand samen!

De leukste dansshow van Nederland is terug bij RTL 4. Everybody Dance Now (EDN) is weer gestart op 2 januari 2015. Het is het eerste grote programma van RTL 4 dit jaar. In de jury zitten, net als vorig seizoen, Jan Kooijman, Lieke van Lexmond en Dan Karaty. Dit drietal kent elkaar inmiddels door en door, merkt ook de kijker.

De leader van EDN is ook vernieuwd. Het nummer Geronimo van Sheppard is voor het eerst te horen in dit nieuwe seizoen. Dit vrolijke nummer geeft meteen een goede indruk van het nieuwe seizoen. De muziek speelt bij dans een hele grote, belangrijke rol.

Chantal Janzen mag het dansprogramma weer presenteren. Dit zal voor Chantal weer even wennen zijn. De kijker zag haar in 2014 nog achter een jurydesk zitten bij Holland's Got Talent. Nu mag de blondine weer presenteren voor RTL 4. Dit doet zij weer met haar volledige enthousiasme en humor. Haar rol in dit programma is een bijzondere rol. Chantal is inmiddels een vast gezicht voor EDN geworden.

Ook is er iets toegevoegd aan dit nieuwe seizoen. Robin Martens (bekend van haar rol van Rikki de Jong in Goede Tijden Slechte Tijden) heeft ook een belangrijke rol gekregen. Zij heeft haar presentatie debuut bij RTL en bij EDN. Zij mag voor EDN backstage filmpjes maken van de kandidaten die auditie komen doen.

Deze kans pakt Robin met beide handen aan. Haar vrolijke en vlotte verschijning passen perfect in EDN. Een jonge en frisse verschijning brengt weer nieuw leven in dit nieuwe seizoen van EDN. De backstage filmpjes die gepresenteerd wordt door Robin zijn te vinden op de website van EDN.

Een reden van RTL en EDN om juist voor Robin te kiezen, is een zeer goede keuze geweest. Robin kent twee van de drie juryleden maar wat goed. Jan Kooijman en Lieke van Lexmond speelden beide een grote rol met Robin in GTST. Jan speelde Danny, de oom van Robin en Lieke speelde Charlie, de stiefmoeder van Robin.

In EDN komen allerlei verschillende acts aanbod. Jonge mensen, oudere mensen en ook groepen doen dit seizoen weer mee, werkelijk alles komt voorbij. EDN laat zien meer te zijn dan alleen een entertainment programma. Het brengt emotie over, zonder al te veel woorden. De dans zegt veel meer dan duizend woorden. Een lach en een traan wisselen elkaar in een hoog tempo af.

Het programma is een aanwinst voor dit nieuwe jaar, een programma wat zeker niet gemist mag worden. Dansen hoort bij RTL en RTL hoort bij dansen. EDN is een dansprogramma voor de hele familie. Na weken lang de talentenjacht, The Voice Of Holland, gezien te hebben, is het nu de hoogste tijd voor dit leuke en frisse dansprogramma!

De jury is net als vorig seizoen streng maar oprecht. Jan en Dan hebben de nodige ervaring met dansprogramma's. Naast EDN kan de kijker deze twee ook kennen van het succesvolle So You Think You Can Dance. Lieke maakt de jury compleet door haar charmante en enthousiaste houding. Door de jaren heen heeft Lieke er ook zeker kijk op gekregen en zit ze daarom ook weer in de jury.

Team EDN 2015 is een team waar RTL 4 trots op mag zijn. Dit vijftal zorgt ervoor dat dit nieuwe seizoen zeer goed van start is gegaan.

Everybody Dance Now is iedere vrijdag om 20.30 uur te zien bij RTL 4.