Showbizznetwork weekoverzicht - week 3 - 2015

Showbizznetwork weekoverzicht - week 3 - 2015

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

Deze week waren RTL Nederland, SBS9, Boer Zoekt Vrouw, Radio 10 en The Voice Of Holland in het nieuws. Dit en nog veel meer ander nieuws lees je in het ‘Showbizznetwork weekoverzicht’ van week 3.

RTL Nederland heeft de Machiavelliprijs 2014 gewonnen. De prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan een opmerkelijke prestatie op het gebied van publieke communicatie. “RTL de afgelopen 25 jaar heeft bewezen vaak meer te zijn dan alleen een grote, commerciële omroep. In veel opzichten vernieuwend, gedurfd en vooral ook bindend”, aldus het juryrapport.

Er keken afgelopen zondag meer mensen naar Boer Zoekt Vrouw dan de week daarvoor. Er keken zondagavond 4.260.000 mensen naar het programma van Yvon Jaspers. De week daarvoor keken er 3.733.000 mensen naar Boer Zoekt Vrouw. Ook de politieserie Moordvrouw op RTL4 trok meer kijkers. Zondagavond keken er 1.727.000 mensen naar Moordvrouw, de week daarvoor 1.499.000.

Giel Beelen heeft afgelopen maandag het eerste programma van Rob van Someren op Radio 10 officieel geopend. Giel nam voor één keer plaats achter de Radio 10-microfoon en kondigde de eerste Somertijd aan. Vervolgens drukte hij op de knop en daarmee startte hij de allereerste Somertijd ooit op Radio 10.

RTL Nederland-programmabaas Erland Galjaard vind het erg jammer dat zijn tv-show Het Orkest van Nederland niet is geworden wat hij ervan had gehoopt. “Ik vind het wel vervelend als iets niet goed gaat, bijvoorbeeld met Het Orkest van Nederland”. Galjaard had hogere kijkcijfers verwacht voor de tv-show. “Ik vond het een heel leuk programma, maar er keken te weinig mensen naar. Daar baal ik dan van, omdat ik het idee zo leuk vind.”

SBS is blij met de scores van de nieuwe tv-zender SBS9, dat op 1 januari 2015 is begonnen met uitzenden. “SBS9 scoort nog steeds goed/boven verwachting voor een zender met positie 23/28/38 op de afstandsbediening”, laat SBS weten aan Showbizznetwork. “Mooie scores waar we blij mee zijn”, vervolgd SBS. “We hopen dit uiteraard vast te kunnen houden.”

Na de SBS6-programma Het Beste Idee van Nederland en Alles kids gaat Jochem van Gelder een nieuw programma maken voor de tv-zender. Van Gelder gaat het nieuwe programma We Are Family presenteren voor SBS6. De zender laat weten dat het op een positief en feelgood-programma gaat worden met alleen maar winnaars. SBS6 zoekt voor het programma familieleden die samen willen optreden.

De komende vijf jaar maken nog maar zes omroepen onderdeel uit van de Nederlandse Publieke Omroep. AVROTROS, KRO-NCRV, BNN-VARA, EO, Omroep MAX en VPRO zijn de enige zes omroepen de komende vijf jaar bij de NPO. Dit heeft staatssecretaris Sander Dekker (Media) besloten. PowNed, WNL en HUMAN krijgen een ‘aspirant-status’ en moeten gaan samenwerken met de zes ‘grote’ omroepen van de NPO of de NTR.

Voor het aankomende, zesde seizoen van The Voice Of Holland vindt er een wissel plaats bij de coaches. Dit najaar ziet de kijker Anouk en Miss Montreal in de bekende draaiende stoelen van de populaire talentshow bij RTL4, naast Marco Borsato en Ali B. Trijntje Oosterhuis en Ilse DeLange stoppen als coach bij The Voice Of Holland.

Art Rooijakkers en Eva Jinek presenteren het gezamenlijke tv-programma van de publieke omroep over vrijheid. Donderdag 22 januari staat in het teken van vrijheid, gelijkheid en broederschap. Op NPO 1 is na Wie is de Mol? een circa 2 uur durend programma te zien. De uitzendingen van NPO Radio 1 staan de hele dag in het teken van dit thema. Zowel op radio als TV wordt het publiek actief betrokken.

NPO 3 ziet af van de nieuwe politieserie K-buurt met Theo Maassen in de hoofdrol. “We hebben een andere keuze gemaakt en gekozen voor Penoza”, laat Suzanne Kunzeler, netmanager van NPO 3, weten. De makers van de nieuwe serie gaan nu in gesprek met SBS. “We gaan er nu mee naar de commerciële omroepen”, vertelt Pollo de Pimentel, producent van FourOne Media. “Ik weet dat SBS interesse heeft.” SBS6 laat aan Showbizznetwork weten: “SBS kijkt altijd naar mogelijke nieuwe formats die aan kunnen sluiten bij SBS6 en de kijker.”

RTL4 gaat een vierdelige docuserie uitzenden over het leven van Marco Borsato. Borsato heeft op zijn eigen website laten weten dat hij zich acht jaar heeft laten volgen door camera’s die zijn 'hoogtijdagen, grootste concerten, een internationale film, zijn reizen voor War Child, het failliet gaan van zijn bedrijf en zijn weg terug naar de top' hebben vast gelegd. Wanneer de docuserie over Marco Borsato bij RTL4 te zien zal zijn is nog niet bekend.

Presentatrice Lieke van Lexmond heeft afgelopen donderdag een nieuw contract met RTL Nederland getekend. Met het tekenen hiervan verbindt zij zich drie jaar langer aan het mediabedrijf. Eerder was Lieke te zien in de RTL-programma’s: ‘TV Makelaar’, ‘Stabilo Spellingstrijd’, ‘Het Zesde Zintuig’ en ‘Expeditie Poolcirkel’. Op dit moment is Lieke, samen met Dan Karaty en Jan Kooijman, als jury te zien in het RTL4-programma ‘Everybody Dance Now’.

Talpa is bezig met het maken van een nieuwe amusementsshow. Het nieuwe tv-programma van Talpa heet Lekker Nederlands, en wordt omschreven als een oer-Hollandse muziekshow waarbij twee teams tegen elkaar strijden. Het is nog niet bekend welke tv-zender de nieuwe Talpa-show Lekker Nederlands gaat uitzenden.

Meer in het nieuws was afgelopen week: Nieuw seizoen Bananasplit met Patty Brard en Lucille Werner, meedogenloze afvalrace tijdens audities ‘So You Think You Can Dance’, nieuwe reality-serie over het wel en wee van de familie Roelvink in ‘De Roelvinkjes’ en Viggo, Raoul en Peter richten een nieuwe voetbalclub op in het RTL 7-programma ‘De Hollandse School’.

Volg het 'Showbizznetwork weekoverzicht' op Twitter!