Showbizznetwork interviewt: Eva Koreman

Showbizznetwork interviewt: Eva Koreman

Geschreven door Sebastiaan Boers Laatste update:

Eva Koreman: ''Wat is muziek? Ehm. Kunst. Liefde. Soundtrack van je leven''.

Eva Koreman is een dj bij Q-music, komt uit Amsterdam en werkt nu vier en een half jaar bij de commerciële radiozender. Door haar ervaring bij AmsterdamFM wilde ze meer. Na een paar demo's gemaakt te hebben (en wat ze zelf aangeeft, lang zeuren),  veel oefenen en logopedie werd ze aangenomen bij Q-music.

Naast haar werkzaamheden als dj is heeft Eva samen met collega Joep Roelofsen een eigen productie. Daarnaast brainstormen ze vaak, hebben ze projectgroepen en geven bijvoorbeeld verslaggeving.

Het werken bij Q-music wordt door Eva als leuk ervaren. Het is soms wel heel erg druk, maar de collega's zijn heel fijn en het werk een droom, gaf ze aan. De liefde voor muziek kreeg ze vanuit huis mee. Vroeger verzamelde ze al muziek (vinyl) en drumde in een bandje. Daar komt de liefde voor muziek vandaan. 

Bepaal jij zelf welke muziek je draait bij Q-music?. ''Nee, we krijgen een playlist, maar dat is slechts de basis'' legt ze aan ons uit. ''Als Joep en ik nieuwe muziek ontdekken kunnen we dat in overleg met de muziekredactie altijd draaien''. Naast haar werk als DJ doet Eva ook voice-over werk. ''Dit is soms lastig te combineren, omdat we bij Q veel uren draaien''.

Het succes van Q-music is volgens Eva; authenticiteit en hele bevlogen medewerkers. Iedereen werkt keihard en houdt van het bedrijf!

Mocht ze niet met Joep een radioprogramma maken, dan zou Eva wel een programma willen doen met Mattie of Niek. ''Gekkigheid'' zegt ze daarbij. Maar ze vindt het radioprogramma met Joep erg leuk. De sterkste kanten van Eva, als dj zijn; haar authenticiteit, haar liefde voor absurditeiten en haar vrolijkheid.

Wat is muziek? Muziek voor Eva is; kunst, liefde en soundtrack van je leven. Ambities voor de toekomst heeft ze zeker, zingen hoort daar niet bij. Een middagshow ziet ze wel zitten. Daarnaast heeft ze een droom om een boek te schrijven. En iets bijdragen aan de maatschappij, meer dan ik nu doe, zei ze tot slot. Dit alles hoopt ze binnen vijf jaar te bereiken.

Wat de luisteraars nog zeker moeten weten van Eva zijn; ze kan heel erg hard boeren, ze heeft een paaldanspaal in haar huis, die ze niet gebruikt. Haar lievelingsdichter is Catullus en de kat van haar ouders heet Evert, die is naar haar vernoemd.

Eva Koreman hoor je samen met Joep Roelofsen iedere maandag tot donderdagavond van 21.00 en 00.00 uur bij Q-music.