Showbizznetwork weekoverzicht - week 5 - 2015

Showbizznetwork weekoverzicht - week 5 - 2015

Geschreven door Daniël Schalk

Deze week waren de NOS, het Songfestival, de TV-BEELDEN en ‘Echt Waar?!’ in het nieuws. Dit en nog veel meer ander nieuws lees je in het ‘Showbizznetwork weekoverzicht’ van week 5.

Trijntje Oosterhuis zal haar nummer ‘Walk Along’ in de eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival zingen. Afgelopen maandag is tijdens de loting bekend geworden dat Trijntje op 19 mei 2015 haar nummer ten gehore zal brengen aan de rest van Europa. Nederland is samen met onder andere Estland, België, Denemarken en Rusland geplaats voor de eerste halve finale.

De genomineerden voor DE TV-BEELDEN 2015 zijn afgelopen dinsdag bekend gemaakt. De AVROTROS-serie Ramses is maar liefst vier keer genomineerd. De serie is onder andere genomineerd de categorie BESTE DRAMASERIE. De Kwis, winnaar BESTE NIEUWE FORMAT 2014, is dit jaar genomineerd in de categorie BESTE AMUSEMENT samen met Heel Holland Bakt en Wie is de Mol?

Vanaf deze week is 100% NL gestart met haar tweede digitale station met de naam 100% NL Liefde. 100% NL Liefde is het station met de mooiste liefdesliedjes van Nederlandse bodem. Het station is te beluisteren via de website van 100% NL, de 100% NL-app en verschillende radioportals. Naast '100% NL Liefde' heeft 100% NL ook het digitale radiostation '100% Feest Hits'.

Nederland gaat op woensdag 18 maart weer naar de stembus voor de Provinciale Statenverkiezingen. Ondanks de laagverachte opkomst pakken de NOS en RTL uit met verkiezingsdebatten. RTL4 komt donderdag 5 maart met een debat. Aan de vooravond van de Provinciale Statenverkiezingen komt de NOS met een Lijsttrekkersdebat. Woensdag 18 maart komt de NOS met een programma waarin de verkiezingsuitslagen voorbijkomen.

Herman van der Zandt presenteert vanavond maandag 9 februari tijdelijk het Omroep MAX-programma ‘Met het Mes op Tafel’. Presentator Joost Prinsen kan door familieomstandigheden het komende seizoen van de quiz niet presenteren. “Vanwege familieomstandigheden lukt het mij helaas niet om het nieuwe seizoen van ‘Met het Mes op Tafel’ af te maken”, heeft Prinsen laten weten.

Het typetje Tante Es van Jörgen Raymann krijgt na zestien jaar een eigen tv-programma op de zaterdagavond van NPO 1. Vanaf 7 maart is Tante Es met een eigen soloprogramma met de naam Tante Es Viert Feest te zien. Tante Es brengt ‘wonderlijke gesprekken met een keur aan bekende Nederlanders’, heeft Raymann laten weten.

Vanaf zaterdag 18 april is ‘Echt Waar?!’, het programma met Ruben van der Meer en Tijl Beckand waarin zij het publiek ervan proberen te overtuigen dat hun antwoord het enige juiste is, in een nieuw jasje terug bij RTL4. Eén van de veranderingen is dat zij dit gaan doen onder leiding van een nieuwe presentator: Jamai Loman.

Presentatrice Floortje Dessing komt vanaf eind maart op televisie met een nieuw avontuurlijk spelprogramma: De Zeven Zeeën. Dat heeft Dessing laten weten. In het nieuwe spelprogramma, dat uitgezonden word op NPO 3, gaan tien bekende Nederlanders de strijd met elkaar aan, tijdens een drie weken durende zeiltocht over de Middellandse Zee.

Surprise Surprise de Henny Huisman show, word mogelijk opgerekt van één uur tot een twee uur durende show. Dat heeft SBS vandaag bekend gemaakt. Volgens de zender ligt het aan de uitzendduur van het nieuwe SBS6-programma Moet Je Nou Eens Kijken dat na Surprise Surprise wordt uitgezonden. Het is volgens SBS niet bekend of Moet Je Nou Eens Kijken een uur of half uur gaat duren.

Presentatrice en Deejay Kristel van Eijk keert niet meer terug bij Omroep WNL. Van Eijk presenteerde vorige jaar programma’s op NPO Radio 1 en NPO Radio 2. De presentatrice was ook dagelijks te zien in het ochtendprogramma van Omroep WNL Vandaag de Dag. In september ging ze met zwangerschapsverlof en beviel ze van zoon Teun, daarna keerde ze niet meer terug bij de omroep.

Georgina Verbaan en Henkjan Smits zijn binnenkort te zien als juryleden van de nieuwe vrijdagavondshow van SBS6: Popster! Ze gaan op zoek naar de allerleukste poppenacts van Nederland. In Popster! wordt gezongen, gedanst en gelachen. Kim-Lian van der Meij gaat Popster! samen met André van Duin als Meneer Wijdbeens presenteren. Met het derde jurylid uit het buitenland wordt nog gesproken.

Een gewapende man is donderdagavond het NOS-gebouw binnengedrongen. De man eiste een aantal minuten zendtijd van het NOS Journaal om 20:00 uur. Het NOS-gebouw werd vervolgens ontruimd. Op beelden is te horen hoe de man zei: “Het zijn hele grote wereldzaken die we naar buiten willen brengen.” Even later kwam de politie binnenvallen die de gewapende man hebben overmeesterd.

Meer in het nieuws was afgelopen week: Fons de Poel het nieuwe gezicht van Brandpunt, Joram Kaat nieuwe presentator EO-Jongerendag, NOS verlengt contract Ronde van Spanje, Michael Blijleven naar Radio Veronica en laatste NOS Met het Oog op Morgen voor John Jansen van Galen.

Volg het 'Showbizznetwork weekoverzicht' op Twitter!