Showbizznetwork weekoverzicht - week 8 - 2015

Showbizznetwork weekoverzicht - week 8 - 2015

Geschreven door Daniël Schalk

Deze week waren De Roelvinkjes, Undercover in Nederland, Dokter Corrie en Goede Tijden, Slechte Tijden in het nieuws. Dit en nog veel meer ander nieuws lees je in het ‘Showbizznetwork weekoverzicht’ van week 8.

Het nieuwe seizoen van het SBS6-programma Undercover in Nederland met Alberto Stegeman is zondagavond van start gegaan met 882.000 kijkers. Undercover in Nederland moest het opnemen tegen de TV Show (2.071.000 kijkers) op NPO 1 en Divorce (1.969.000 kijkers) en The Big Picture (1.118.000 kijkers) op RTL4.

Al acht seizoenen lang presenteert Jan Slagter MAX Geheugentrainer maar vanwege zijn overvolle agenda is het helaas niet langer mogelijk om álle afleveringen te presenteren. Vanaf dinsdag 3 maart neemt Pauline Spiering twee afleveringen in de week van Jan Slagter over. “Het tijd om een half stapje terug te doen”, liet Slagter weten.

Dokter Corrie, bekend van haar spreekuur over seksualiteit in het Schooltv weekjournaal, krijgt vanaf begin maart haar eigen programma bij de NTR met de naam ‘De Dokter Corrie Show’. In het programma geeft Dokter Corrie, gespeeld door Martine Sandifort, seksuele voorlichting aan kinderen vanaf 9 jaar en beantwoordt hun vragen over de puberteit, relaties en seksualiteit.

I Care Producties maakt een nieuwe programma met de naam Heel Holland Zorgt. In het programma werken Bekende Nederlanders mee in zorg en welzijn, en zien met eigen ogen hoe mooi het werk eigenlijk is. Dit alles tijdens de Nationale Week van Zorg en Welzijn van 16 tot en met 21 maart. Gedurende deze week is ‘Heel Holland Zorgt’ iedere werkdag te zien met een vroege en late uitzending bij SBS6.

De eerste aflevering van de realityshow De Roelvinkjes over de familie Roelvink trok dinsdagavond 473 duizend kijkers en staat daarmee net buiten de kijkcijfer top 25 van dinsdag 17 februari. De serie laat zien hoe Dries als volkszanger aan de weg timmert, terwijl hij samen met zijn vrouw Honoria en zijn ex-vrouw probeert zijn zoon Dave op het juiste pad te houden.

Volgens het voetbalmagazine Voetbal International gaat SBS de Champions League wedstrijden op Veronica uitzenden. Volgens het blad word het voetbalprogramma gepresenteerd door Jan Joost van Gangelen en is Ronald de Boer één van de vaste analisten. Het plaatsen van de wedstrijden op SBS6 zou voor problemen zorgen voor programma's als Hart van Nederland. Op Veronica kan meer zendtijd worden ingeruimd.

Radiozender NPO 3FM had in december vorig jaar en afgelopen januari minder luisteraars dan in dezelfde periode het jaar daarvoor. In december staat de radiozender al jaren in het teken van 3FM Serious Request. In deze periode had NPO 3FM 10 procent markaandeel. Het jaar daarvoor had NPO 3FM in diezelfde periode 11,8 procent markaandeel.

Talpa heeft een nieuw format ontwikkeld dat veel lijkt op Dancing with the Stars. Dancing with the Stars is in veel landen een succes. In Nederland hebben zowel RTL4 als de AVRO het geprobeerd met Dancing with the Stars maar beide formats leken uitgewerkt. Talpa heeft nu een nieuw format voor SBS6 gemaakt met de titel Dance Dance Dance. Het programma zou binnenkort al op SBS6 te zien moeten zijn.

De RTL4-soap Goede Tijden, Slechte Tijden krijgt een nieuwe inwoner. Acteur en danser Juvat Westendorp, bekend van So You Think You Can Dance, krijgt een gastrol in de populaire soapserie. Juvat zal de rol gaan vertolken van Ardill, het broertje van Aysen Badar, gespeeld door actrice Dilan Yurdakul.

Meer in het nieuws was afgelopen week: Sofie van den Enk versterkt team KRO’s Keuringsdienst van Waarde, Paul Cormont stopt als zenderdirecteur RTL5, broer Gordon maakt proefaflevering voor eigen soapserie en Endemol in zee met Nederlandse YouTube-sterren Cinemates.