Expeditie Robinson NL vs BE: Het lijkt duidelijk, wordt het Natassia of Nelleke?

Expeditie Robinson NL vs BE: Het lijkt duidelijk, wordt het Natassia of Nelleke?

Geschreven door John Holdorp

John schrijft elke donderdagavond over de gebeurtenissen in Expeditie Robinson NL vs BE.

Na de aflevering van vorige week zijn de twee slechtste deelnemers in het andere kamp geplaatst. De Belgische Natassia in het Nederlandse kamp en de Nederlandse Nelleke in het Belgische kamp. En gezien de emoties en reacties kort hierna lijkt het pleit voor beide dames al beslecht. Als hun team verliest worden ze weggestemd. 

Nelleke is zich hier zeker van bewust en beslist dat ze direct moet gaan socialisen, inclusief het overnemen van Vlaamse woorden. Ze wil een worden met het team en dan in de proef laten zien wat ze waard is in de hoop een wonder te bereiken.

Natassia is zich er ook van bewust maar lijkt er gelatener in te zijn. Ze zoekt in eerste instantie steun bij degene met wie ze het beste contact heeft. En dat is al vanaf de ontmoeting tussen beide teams, Aisha. Aisha, die besloten heeft zichzelf op het koken te gooien in de hoop dat ze hierdoor haar verblijf op het eiland kan verlengen. In de Belgische groep heerst een traditionele rolverdeling, de mannen doen mannendingen en de dames koken. Waarbij Nelleke het goed kan vinden met Farah.

Kevin werpt zich in het Belgische team op tot architect van de bouw van de hut, Thomas is ijverig in het bouwen van het kamp. In het Nederlandse team ligt alle nadruk op vuur maken. En ook nu valt de oudste in de groep, Herman de uroloog weer positief op. Vorige week als eerste Nederlander en nu weer het voortouw in het vuur maken. Tot nu toe voor mij de topper bij de Nederlanders. 

Maar alle inzet ten spijt, er komt een proef en het verliezende team moet naar de eilandraad. De proef hebben we afgelopen seizoen ook bij de BN’ers gezien. Tegen een hoge wand opklimmen en daarna met puzzelstukken een Chinese toren maken. 

En ook nu weer schieten de Belgen als beste uit het startblok. Ze klimmen als eerste, beginnen als eerste aan de puzzel. Hun communicatie is stukken beter dan in het Nederlandse team waar zelfs ruzie ontstaat tussen Eva en Dennis.  Maar ondanks dit loopt het Nederlandse team ineens in op de Belgen is zijn de puzzeltorens vrijwel even hoog. Maar uiteindelijk weet het Belgische team toch de strijd in hun voordeel te beslechten.

De Belgen en Nelleke zijn tevreden, de Nederlanders en Natassia ontevreden. En zij vreest de expeditie te moeten verlaten. Maar bij Robinson is niets wat het lijkt en als iets al vrijwel 100% zeker lijkt duit de verandering op. 

In het Belgische team is de inzet van Nelleke positief opgevallen en de Belg met de grootste anti Hollander gevoelens, Koen, vind haar inzet goed, vind haar ook wel prettig om naar te kijken en stoort zich ondertussen ontzettend aan Farah, die nogal in de ik-vorm praat. Terwijl Nelleke, Farah en de homo Kevin die al verwachtte het beter met de vrouwen te kunnen vinden al over een verbond praten om juist het bondje van de sterke mannen te verbreken.

Maar ook bij het Nederlandse team lopen de dingen anders dan verwacht. Aisha en Anouk besluiten samen te werken en beginnen een verbond. Maar als blijkt dat een groot gedeelte Aisha weg wil stemmen in plaats van Natassia besluit Anouk hier snel in mee te gaan. Iets wat bijna fout gaat door een “slip of the tongue” van Herman die hoorbaar voor Aisha tegen Natassia zegt dat hij niet op haar zal stemmen. Aisha vraagt hierop aan Anouk of het plan nog doorgaat en die liegt glashard en stelt haar gerust.

En als de eilandraad eraan komt stemt Aisha op Natassia en stemmen alle anderen op haar. En als iedereen weg is krijgt Aisha te horen dat haar expeditie nog niet ten einde is. 

Expeditie Robinson NL vs BE is te zien op Videoland.