Chris Comvalius terug op televisie

Chris Comvalius terug op televisie

Geschreven door Sebastiaan Boers

De actrice Chris Comvalius is sinds een aantal weken weer terug op televisie. In de soap Sopo speelt ze de rol van Matilde. Sopo is een onderdeel van het nieuwe programma van de NTR, Dat ding van tante Es. Aan het einde van de talkshow van tante Es wordt de soap Sopo getoond aan de kijker.

''Meerdijk heeft één van de vrolijkste inwoners aller tijden'' 

In 2004 werd Chris een bekende actrice in Nederland. In de soap Goede Tijden Slechte Tijden (GTST) speelde ze de rol van de bijzondere Dorethea Grantsaan. Het leek even te gaan op een tijdelijke rol, maar uiteindelijk heeft Dorethea vier jaar lang in Meerdijk gewoond. In deze jaren vond ze de liefde in Jeff (Bartho Braat). In het begin wilde Jeff niets weten van Dorethea, maar viel uiteindelijk toch voor haar.

Haar zoon Bing (Everon Jackson Hooi) speelde een belangrijke rol in haar leven. Op de goede en slechte momenten stond ze hem bij. Soms was Dorethea erg aanwezig, wat bij sommige inwoners niet altijd op prijs werd gesteld. Alles wat Dorethea gedaan heeft, kwam vanuit een goed hart.

''Dorethea medeplichtig aan moord''

Op het nippertje weet Dorethea een verkrachting te voorkomen. Janine (Caroline de Bruijn) wil de verkrachter van haar dochter Nina (Marly van der Velden) zelf aanpakken. Dit mondt uit in een poging tot verkrachting van Janine zelf. Nét op tijd weet Dorethea haar te bevrijden uit de handen van René (Roscoe Leijen). Maar dan keert René zich tegen haar en wordt ze bijna gewurgd. Laura (Jette van der Meij) en Barbara (Charlotte Besijn) zien dit alles gebeuren. Het loopt finaal uit de hand wanneer Laura René een harde duw geeft. Er loopt bloed uit zijn oren en het lijkt erop alsof hij is overleden.

De vier vrouwen besluiten om deze ''moord'' voor eeuwig te verzwijgen. In de tuin van Hotel de Rozenboom wordt het lichaam van René begraven. Niemand heeft door dat René kort zijn hand beweegt: hij wordt levend begraven. De dood van René zorgen voor slapeloze nachten bij Dorethea. Dit geheim kan ze niet langer voor zich houden. Ze is in blinde paniek en weet zich geen raad meer. Voor de slapeloze nachten krijgt Dorethea slaapmiddelen toegediend.

''Pakjesavond zal nooit meer hetzelfde zijn''

Op pakjesavond wordt Meerdijk opgeschrikt door de komst van een kwade Zwarte Piet. Het is René die teruggekeerd is uit de dood. Hij zint op wraak en begint bij Dorethea. Als Dorethea het door heeft is het al te laat. Ze wordt ontvoerd door René en beland met haar auto tegen een boom. Onderweg naar het ziekenhuis overlijdt Dorethea. Niemand heeft op dat moment door dat René terug is en een moord gepleegd heeft. Hij wordt uiteindelijk ontmaskerd als hij Janine wil vermoorden. Jeff en Bing zijn ontroostbaar door het plotselinge overlijden van hun geliefde Dorethea. Meerdijk is opgeschrikt door de dood van deze geliefde inwoonster. Meerdijk zal nooit meer hetzelfde zijn zonder de aanwezigheid van Dorethea.

''Tante Es brengt ''Dorethea'' weer op de buis'' 

Nu is het inmiddels alweer zes jaar geleden dat Dorethea, oftewel Chris Comvalius, te zien is geweest in GTST. Dit merkte ook tante Es. Ze vroeg Chris om weer terug te keren op televisie. Nu schittert Chris weer iedere zaterdagavond in de soap Sopo, een onderdeel van het programma van tante Es. Het is net alsof Chris nooit is weggeweest van de Nederlandse televisie. De rol van Mathilde is totaal niet te vergelijken met Dorethea (GTST), maar het is fijn om haar weer te zien acteren. Langzaam maar zeker maakt Chris een ware comeback.

In verband met het voetbal van zaterdagavond zullen tante Es en de soap Sopo éénmalig te zien zijn op de zondagavond. Showbizznetwork berichtte hier al eerder over. 

Chris Comvalius is iedere zaterdagavond te zien in Sopo (onderdeel van Dat ding van tante Es), bij de NTR op NPO 1. 

Bekijk GTST terug via TV Blik.

Bekijk dat ding van tante Es terug via TV Blik.