Meimaand Filmmaand van Veronica al sinds de jaren '80 succesvol

Meimaand Filmmaand van Veronica al sinds de jaren '80 succesvol

Geschreven door Pieter Jongsma

De legendarische Meimaand Filmmaand, die zijn oorsprong kent in de jaren ’80, komt er weer aan. Veronica brengt ook in 2015 deze succesvolle themamaand waarin alles draait om megamovies.

Dit jaar staan er 27 topfilms geprogrammeerd in mei, waaronder de premières van Argo (met Ben Affleck) en Oblivion (met Tom Cruise). De filmliefhebber zit dus weer goed bij Veronica.

In de jaren tachtig startte omroep Veronica met de Meimaand Filmmaand. De zender maakte het mogelijk om, nog voor de komst van de videorecorder, goede films te kijken vanuit de eigen woonkamer. In 2004 herstelde Veronica TV de traditie in ere en sindsdien is de Meimaand Filmmaand niet weg te denken bij de zender.

Carter Duong, Zendermanager Veronica: “Veronica is volgens recent onderzoek onder kijkers nog steeds de zender met de beste films. De Meimaand Filmmaand speelt hierin een belangrijke rol. Vorig jaar hebben we zelfs records verbroken in mei en behaalden we gemiddeld een marktaandeel van 7,1% in de doelgroep 20-54 jaar. Ook dit jaar hebben we weer ons best gedaan om een gave Meimaand Filmmaand neer te zetten.”

Megamovies en tweeluiken
In de Meimaand Filmmaand kan iedereen elke maandag, dinsdag, donderdag en zaterdag bij Veronica genieten van megamovies. Op maandagavond zijn premières te zien, zoals Argo (met Ben Affleck), The Last Stand (met Arnold Schwarzenegger) en Oblivion (met Tom Cruise). Op dinsdag en donderdag zendt de filmzender tweeluiken uit van topfilms. Bijvoorbeeld Clash of the Titans op dinsdag en Wrath of the Titans op donderdag, of Sherlock Holmes op dinsdag en Sherlock Holmes: A Game of Shadows op donderdag. Op zaterdag staan megamovies vol actie centraal, zoals The Expendables en Savages.

De Meimaand Filmmaand wordt dit jaar mede mogelijk gemaakt door Chio.

Meimaand Filmmaand, In mei elke maandag, dinsdag, donderdag en zaterdag bij Veronica