Tooske Ragas presenteert EO-programma In de ban van de condor

Tooske Ragas presenteert EO-programma In de ban van de condor

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

Tooske Ragas presenteert dit najaar een nieuw EO-programma In de ban van de condor. “Een game show met BN'ers en vogelaars”, laat de EO weten. “Een unieke combinatie die op de Nederlandse televisie niet eerder is vertoond. 'In de ban van de condor' is de naam van het door Eyeworks en de EO ontwikkelde format dat in het najaar op NPO 1 verschijnt.”

De EO-show bestaat uit acht afleveringen. In elke aflevering worden bekende Nederlanders met hart voor de natuur gekoppeld aan gepassioneerde vogelaars. Deze bijzondere duo's nemen het tegen elkaar op in een wedstrijd. “Welke BN'er en welke vogelaar vormen samen het sterkste team? Wie van hen houdt zich staande in deze onbekende wereld? En wie raakt helemaal 'in de ban van de condor'?”, aldus de EO.

De BN’ers die mee zullen doen zijn model Sylvia Geersen, actrice Inge Ipenburg, acteur Mike Weerts, So You Think You Can Dance-jurylid Dan Karaty, Puberruil-presentator Ajouad el Miloudi, Hart van Nederland-presentatrice Gallyon van Vessem, Keuringsdienst van Waarde-presentatrice Sofie van den Enk, stylist Bastiaan van Schaik en weerpresentatrice Amara Onwuka. De vogelaars zijn Els Branderhorst, Arjan Dwarshuis, Debby Doodeman, Camilla Dreef, Jack Folkers, Klaas de Jong, Rob Nagtegaal, Marco de Paauw en Ruben Vermeer.

In de serie kunnen kijkers zich verwonderen over de meest bijzondere natuurgebieden en vogels. Vogels die soms al dicht bij eigen huis te ontdekken zijn. Daarnaast kunnen de BN'ers hun eigen kennis over vogels bijspijkeren. De duo's die de tests op Texel, de Veluwe, de Biesbosch en Waterland doorstaan, blijven in de wedstrijd. De pechvogels vallen af en worden elke aflevering vervangen door nieuwe tegenspelers.

De competitie speelt zich af in ongerepte natuurgebieden in maar liefst drie landen, verspreid over drie continenten. Vanuit de Nederlandse bossen en plassen reizen de teams naar Georgië voor een jaarlijks terugkerend natuurspektakel: de grote roofvogeltrek. En wie daar wint, vliegt door naar Peru, op zoek naar 's werelds meest indrukwekkende roofvogel: de condor.

Bekijk In de Ban van de Donor op TVblik.nl/in-de-ban-van-de-condor