TV Kantine presenteert: De Hoogtepunten

TV Kantine presenteert: De Hoogtepunten

Geschreven door Sebastiaan Boers

Vrijdagavond om 20.30 uur kan de kijker genieten van de hoogtepunten van de TV Kantine. Daarmee sluit de vrolijkste kantine van Nederland haar deuren. Of de deuren voor altijd gesloten blijven is nog maar even de vraag. Dit seizoen waren Carlo Boszhard en Irene Moors beter dan ooit.

Er is meer gelet op de actualiteit. Ook de scherpheid was beter dan vorige seizoenen. De typetjes die werden geïmiteerd leken ook stukken beter dan eerdere pogingen. Dit gaven de Bekende Nederlanders (BN-ers) zelf ook aan in de uitzending van vorige week.

Die speciale terugblik met de BN-ers zelf leverde vorige week 1.177.000 kijkers op. Hans Klok voelde zich vereerd dat hij werd nagedaan door Carlo. Hij is moeilijk na te doen wat zijn stem betreft. Toch vindt de magische Hans het zeer geslaagd. 

Ook voor Gordon was het pijnlijk om op deze manier naar zichzelf te kijken. ''Lach ik echt zo'' vroeg Gordon zich hardop af. Ook het rochelen deed Carlo na merkte Gordon op. Het is een grote eer voor Gordon om te worden nagedaan in de TV Kantine. ''Het was over de top, maar ja zo ben ik'', aldus Gordon.

RTL 5 ster Bobbi Eden vond zichzelf goed gelukt. Het zag er vet uit volgens de reality ster. Alles klopte aan haar, ook de bewegingen. Alleen had Bobbi één tip voor Irene: het accent, ze komt niet uit Rotterdam, maar uit Den Haag. Haar man, Mark, vond het ook een geslaagde imitatie.

De bingokoningen Marian vond zichzelf grandioos. Het kon gewoon niet beter. Volgens Marian kan Carlo haar zo vervangen als ze zelf een keer niet kan. Alleen het eten achter de bingomolen is iets wat de echte Marian niet zou doen. Maar het was wel leuk om maar te kijken, liet ze in de uitzending van vorige week weten.

De Roelvinkjes, Dave en Dries, waren ook zichtbaar verrast door Carlo. ''Je lijkt beter dan de eerste keer'' liet zoon Dave aan zijn vader weten. Het was misschien is te ver, maar wel goed. Jim Bakkum kroop in de huid van Dave en dat was volgens Dave zelf ook goed gelukt, alleen de tatoeages klopten niet.

RTL Late Night presentator, Humberto Tan, vond zichzelf erg leuk. Het is voor hem nu de tweede keer dat Carlo hem imiteerde in de TV Kantine. De eerste keer was lang niet zo goed als de tweede keer. Een tip wil Humberto nog meegeven aan Carlo: let op de moves, die kunnen beter.

SBS6 sterren Andy en Melissa vonden dat zij goed werden nagedaan. Het leek zo echt, gaven de twee toe. Een vaste uitspraak van Andy was toch wel ''mooi hé''. Daarop vroeg Andy aan Melissa ''zeg ik echt zo vaak mooi''? Melissa is op haar beurt verbaasd over haar lippen, maar ze vond het toch leuk om te  zien.

Een ander koppel, Peter Jan Rens en Virginia, keken ook vol verbazing naar zichzelf. De stem van Peter Jan was moeilijk na te doen, maar het is toch gelukt. Virginia laat nog weten: ''knap dat iemand dat kan''. De twee konden smakelijk om zichzelf lachen.

''Ik weet niet wat ik mee maak'', die zin heeft Carlo vaak gebruikt wanneer hij in de huid van Henny Huisman kroop. Volgens de echte Henny heeft Carlo lang en bewust gezocht naar iets van de presentator. Dat klopt wel, die zin heeft Henny lang geleden laten vallen in een programma waarin hij in de maling werd genomen door Carlo.

De baas van RTL 4, Erland Galjaard, was op het ergste voorbereid. Het viel hem enorm mee. ''Het is angstig goed nagedaan'', aldus Erland. Dat shirt, de foto van Wendy, het is allemaal goed nagedaan. De promo's van de TV Kantine liepen al op televisie en daar reageerden de mensen al leuk op.

In de aflevering van vanavond blikt de TV Kantine terug op de eerste zes afleveringen van dit seizoen. Welke typetjes zijn het beste ontvangen? Welke komen nogmaals voorbij? De hoogtepunten van deze aflevering worden nogmaals aan de kijker getoond. Dat zal vanavond om 20.30 uur te zien zijn bij RTL 4.

Bekijk de TV Kantine terug via TV Blik.