De TV Kantine opent vrijdagavond haar deuren

De TV Kantine opent vrijdagavond haar deuren

Geschreven door Sebastiaan Boers Laatste update:

Aanstaande vrijdag, 27 februari 215, opent de TV Kantine eindelijk weer haar deuren. Bekende sterren stralen opnieuw in dit gloednieuwe seizoen bij RTL 4. Direct na Goede Tijden Slechte Tijden zal de grand opening zijn van de TV Kantine. Carlo Boszhard en Irene Moors zullen weer veel verschillende typetjes gaan spelen, iets waar zij in de jaren steeds beter in zijn geworden.

Naar aanleiding van de TV Kantine heeft onze recensent een persoonlijke top 10 gemaakt van zijn favoriete typetjes tot nu toe. Het zou goed kunnen dat de top 10 er naar vrijdagavond helemaal anders uit gaat zien. Alle seizoenen lang is onze recensent een van de vele trouwe kijkers. Die informatie stopt hij nu in zijn persoonlijke TV Kantine top 10.

Welke sterren zullen in de top 10 staan en vooral waarom? Het ene typetje is makkelijker om na te doen dan een ander. Carlo en Irene lieten in ieder seizoen zien dat zij enorm gegroeid zijn in het doen van persifleren. Daarom presenteert Showbizznetwork: De TV Kantine typetjes top 10. 

De TV Kantine typetjes top 10:

10. Gerard Joling

Carlo zat goed in de rol van Gerard Joling. Een aantal uitzendingen lang kroop Carlo in de rol van de zanger en presentator. De gelijkenis was met recht bijzonder goed te noemen. Alles kwam goed overeen met de enige echte diva. Zelf speelde Gerard ook vaak een gastrol in de TV Kantine, alles net even over de top. Een geslaagde imitiatie van Carlo.

 9. Zanger Rinus & Romana

Dit opmerkelijke duo staat op nummer 9. Carlo doet een geweldige imitatie van zanger Rinus, die werkelijk angstvallig echt leek. Irene kroop in de rol van Romana, ook dat was erg goed gelukt. Rinus en Romana waren zogenoemd stamgasten van de TV Kantine, die er regelmatig in voor kwamen.

 8. Mari van der Ven

Een typetje van Carlo die ook geweldig goed gelukt is, is toch wel die van Mari van der Ven. Carlo bekijkt de persoon die hij nadoet en haalt er vaak één ding uit en vergroot dit. Bij Mari was dat toch wel zijn poederkwast, die kwam elke keer weer terug kwam. Dit typetje is wederom enorm goed gelukt en mag zeker terug komen in het nieuwe seizoen.

 7. Gerda Smit

Kent u Gerda Smit, alles is weg, nog? De moeder van Jan Smit die op televisie haar hart uit stortte over haar ex schoondochter, vroeg erom om geïmiteerd te worden. Dat deed Irene maar wat graag, de gelijkenis was angstvallig goed. Irene leek sprekend op Gerda Smit, wat er voor zorgde dat Gerda lang een vast gast van de TV Kantine is geworden.

 6. Sonia (de waarzegster van Net 5)

Om dit typetje heeft onze recensent enorm vaak moeten lachen. Carlo die in de huid kroop van niemand minder dan Sonia. Het typetje leek enorm goed, de manier van praten, de handelingen alles is enorm goed voorbereid. In de TV Kantine werden dan ook vaak de twee woorden ''klopt dat?!'' gebruikt. Carlo kan niet alleen goed mannen imiteren, vrouwen kan hij ook perfect nadoen.

 5. Linda de Mol

Irene heeft zo'n goed gezicht, dat ze werkelijk iedereen goed kan nadoen. Een mooi voorbeeld hiervan is toch wel Linda de Mol. Als Irene de rol van Linda op zich neemt, dan lijkt het wel alsof de echte Linda een rol speelt in de TV Kantine. Het opvallende aan Linda is toch wel haar uitspraak van de letter s. Die heeft Irene goed opgepakt en vaak overdreven nagedaan. Ook de lach van Linda kon Irene geweldig goed nadoen.

 4. Maik de Boer

Eigenlijk kon Maik ook wel op nummer 1 staan, dit is toch wel hét typetje van de TV Kantine. Haai, Maik de Boer, hoe vaak is die zin niet voorbij gekomen. Carlo leek sprekend op Maik en zette de rol geweldig goed neer. Het kenmerk van Maik is toch wel zijn bijzondere kledingsmaak, dat zag ook Carlo. Ook de houding van Maik is iets wat Carlo nét even iets erger maakte dan het in werkelijkheid is. Gelukkig kon de echte Maik de Boer er ook wel om lachen.

 3. Patty Brard

Patty is een typetje wat door zowel Carlo en Irene vaak is nagedaan. De manier waarop Carlo haar neergezet heeft, is fantastisch. Dat overdreven vragen om aandacht, heeft Carlo heel goed gebruikt en erger gemaakt dan het eigenlijk is. Het kwam niet vaak voor dat een typetje door zowel Carlo als ook door Irene gespeeld is. Carlo zet zijn imitatie van Patty beter na dan Irene gedaan heeft.

 2. Natasja Froger

Irene deed haar beste imitatie (tot nu toe) als Natasja Froger. Nog nooit eerder leek Irene zo erg op de persoon die zij imiteerde. Het was bijna eng, hoe erg Irene op Natasja leek. Een kenmerk van Natasja is toch wel haar emotionele betrokkenheid in de dingen die zij doet, weet ook Irene. Die maakte haar handig gebruik van, door haar vaak neer te zetten in een emotionele bui.

 1. Loretta Schrijver

Hét typetje van de TV Kantine is toch wel Loretta. Deze vrolijke presentatrice van onder andere Koffietijd werd geweldig goed nagedaan door Carlo. Er is maar één opmerkelijk kenmerk van Loretta, haar ongelooflijke en aanstekelijke leuke lach. Dat deed Carlo dan ook hilarisch na, als je Loretta (of Carlo) ziet lachen, lach je automatisch zelf ook mee. Dit is toch wel een tijdsloos typetje wat zeker niet mag ontbreken in het nieuwe seizoen van de TV Kantine.

Naast alle typetjes, werden er ook televisie series en films nagedaan. De een was nog leuker dan de andere. Het nieuwe seizoen, wat aanstaande vrijdag 27 februari 2015, te zien zal zijn zal deze trend ongetwijfeld weer gaan volgen.

Zorg ervoor dat je vrijdagavond om 20.30 uur klaar zit voor het nieuwe seizoen van de TV Kantine. 

Bekijk eerdere afleveringen van de TV Kantine terug via TVBlik.