‘De TV Kantine mogelijk verder met Chantal Janzen’

‘De TV Kantine mogelijk verder met Chantal Janzen’

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

Dagblad AD stelt zaterdag dat De TV Kantine waarschijnlijk terugkeert in het nieuwe tv-seizoen, dan mogelijk met Chantal Janzen naast Carlo Boszhard. Chantal heeft met een gastrolletje al een aantal keer haar opwachting gemaakt in het populaire RTL4-programma met Carlo en Irene Moors.

Irene Moors heeft vrijdag een driejarig contract getekend bij SBS en vertrekt daarmee na 26 jaar bij RTL. Televizier meldt dat haar vertrek naar SBS niet haar einde in De TV Kantine betekend. Een woordvoerder van SBS liet aan Televizier weten dat er niks over acteren in haar contract staat.

De woordvoerder van SBS vergelijkt de deal met Irene met die van Nick en Simon. Het duo staat exclusief onder contract bij SBS, maar maakt voor AVROTROS nog wel The Dream. “The Dream is een uitzondering, verder mogen Nick en Simon alleen voor SBS tv-programma's presenteren.”

Ook vergelijkt de woordvoerder het met Jeroen van Koningsbrugge. “Hij staat niet bij ons onder contract, vandaar dat je hem ook ziet bij RTL, BNN en AVROTROS. Daar is hij helemaal vrij in, maar een presentatiecontract zoals dat van Irene gaat automatisch gepaard met exclusiviteit.”

De woordvoerder vervolgt: “Zonder verder alle details van haar contract te bespreken: áls ze zou worden gevraagd om elders bijvoorbeeld te zingen of te acteren, dan valt daar altijd over te praten.” Dit zou dus betekenen dat Irene Moors wel mag meewerken aan de RTL4-show De TV Kantine.

De vraag is alleen over RTL nog zit te wachten op Moors in De TV Kantine, nu zij de zender verlaat voor SBS. Televizier vroeg RTL om duidelijkheid over Irene haar rol in De TV Kantine. “Dat is nog niet duidelijk, het is nu nog te vroeg om iets over te zeggen”, reageerde een woordvoerder van RTL.

Carlo Boszhard en Irene Moors begonnen in 2009 met De TV Kantine, waarin zij elke aflevering verschillende bekende Nederlanders persifleerden. Het programma was een groot succes. De eerste twee seizoenen trokken gemiddeld 1,5 miljoen kijkers en het derde en vierde seizoen 2,2 miljoen.

Het vijfde en zesde seizoen van De TV Kantine trokken gemiddeld 1,5 miljoen kijkers. Het tot nu toe laatste seizoen trok iets minder kijkers. Het zevende seizoen trok gemiddeld 1,3 miljoen kijkers. Carlo en Irene wonnen in 2010 met De TV Kantine de Gouden Televizier-Ring, de prijs voor beste tv-programma.

Bekijk De TV Kantine op TVblik.nl/de-tv-kantine