Showbizznetwork weekoverzicht - week 17 - 2015

Showbizznetwork weekoverzicht - week 17 - 2015

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

Deze week waren Fons de Poel, Full House, Andy & Melisa en Kassa in het nieuws. Dit en nog veel meer ander nieuws lees je in het ‘Showbizznetwork weekoverzicht’ van week 17.

Fons de Poel zal het programma Brandpunt van KRO-NCRV niet langer presenteren. De presentator noemende GroenLinks-politicus Jesse Klaver in Brandpunt een ‘snotneus’ omdat hij kritiek uitte op een ABN Amro-commissaris. Fons heeft zelf in het verleden als dagvoorzitter bij de ABN Amro gewerkt. Fons de Poel blijft wel verbonden aan de omroep als documentairemaker.

De realityserie van oud-voetballer Andy van der Meijde en zijn vrouw Melisa Schaufeli verhuist van SBS6 naar RTL5. SBS6 gaat zich op de vrijdagavond richten op familieamusement en daardoor is er geen plek meer voor Andy & Melisa. “De opnames zijn in volle gang”, heeft Andy laten weten. SBS6 heeft twee seizoenen van de realityserie Andy & Melisa uitgezonden. Naar het tweede seizoen keken nog geen half miljoen mensen.

Goedenavond dames en heren trok afgelopen maandag meer kijkers dan de maandag daarvoor. Afgelopen maandag keken er 1.267.000 mensen naar de Omroep MAX-serie. Vorige week verloor de serie nog kijkers. Van de 1.344.000 kijkers van de tweede aflevering keken toen nog 1.055.000 mensen. Naar de eerste aflevering van de opvolger van Moeder, ik wil bij de Revue keken 1.126.000 mensen.

Netflix maakt een spin-off van de populaire serie uit de jaren 80 en 90, Full House. De spin-off heet Fuller House en begint met een reünie van de oude cast. Fuller House gaat over D.J., haar zus Staphanie en haar beste vriendin Kimmy. Full House ging over de alleenstaande vader Danny en zijn drie dochters D.J., Stepahnie en Michelle. Danny kreeg hulp bij de opvoeding van Joey en zwager Jesse.

BNN-VARA heeft in hoger beroep gewonnen van Pretium B.V. Kassa zond in 2012 een reportage uit over mevrouw Glas die aan het eind van haar leven niet meer kon bellen door een storing die Pretium niet verhielp. Kassa moest dat onderdeel van de uitzending van de site halen en het rechtzetten. Ook moest BNN-VARA een dwangsom van €20.000 euro betalen, die Pretium nu moet terug betalen.

In het concept-beleidsplan van de NPO staat dat de omroepen veel minder te zeggen krijgen over wat ze gaan uitzenden. Ook staat er in dat externe tv- en radiomakers programma's moeten kunnen maken bij de NPO, zonder dat zij daarvoor eerst moeten aankloppen bij een omroep. De NPO zal niet stoppen met amusement, dat zou een ongepaste maatregel zijn, staat in het beleidsplan.

Bart Arens reist dit jaar mee met Trijntje Oosterhuis om vanuit Wenen zijn NPO Radio 2-programma Aan de Slag te presenteren. Trijntje zal regelmatig langkomen in Aan de Slag, net als andere Songfestival-deelnemers. Voorgaande jaren reisde Daniël Dekker mee om zijn voormalige NPO Radio 2-programma Gouden Uren vanuit het land waar het Songfestival werd gehouden te presenteren.

De 34-jarige Reijer Zwaan wordt per 1 mei de nieuwe adjunct-hoofdredacteur van Nieuwsuur. Zwaan volgt Rob Koster op, die na vijf jaar in de hoofdredactie van Nieuwsuur overstapt naar de redactie economie van NOS Nieuws. Zwaan werkt al 11 jaar bij Nieuwsuur als redacteur en verslaggever. Tussen 2010 en 2014 was hij coördinator van de politieke redactie van Nieuwsuur.

Jeroen van Koningsbrugge en Dennis van de Ven komen terug met de VPRO-serie Draadstaal bij AVROTROS. Na een afwezigheid van drie jaar kunnen de kijkers vanaf 20 mei weer genieten van Fred en Ria, Said, het boerenstel, Leon en Jopie van de Snackbar en alle andere bekende types. “Het werd hoog tijd voor de terugkeer van onze grote liefde Draadstaal”, liet Dennis van de Ven weten.

Jörgen Raymann is in zijn woonplaats Almere benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. De koninklijke onderscheiding werd vrijdagochtend door burgemeester Annemarie Jorritsma bij de presentator opgespeld. Jörgen kreeg het lintje vanwege zijn vele vrijwilligerswerk. Een groot deel van zijn vrijwilligerswerk richt op kinderen. Daarnaast is hij ambassadeur voor Unicef.

Edsilia Rombley geeft de punten namens Nederland op het Eurovisie Songfestival 2015 in Wenen. In 1999 gaf Edsilia ook de punten namens Nederland. Op zaterdag 23 mei zal Edsilia in de grote finale van de 60ste editie van het Eurovisie Songfestival opnieuw de punten geven. Vorig jaar gaf Tim Douwsma de punten namens Nederland die door zijn optreden veel indruk maakte in Europa.