AVROTROS naast Flikken Maastricht ook met Flikken Rotterdam

AVROTROS naast Flikken Maastricht ook met Flikken Rotterdam

Geschreven door Pieter Jongsma Laatste update:

Rotterdam is het decor voor de nieuwe politieserie Flikken Rotterdam. Burgemeester Aboutaleb heeft hoogstpersoonlijk en vol trots bekendgemaakt dat zijn stad aan de Maas een spin-off van het populaire Flikken Maastricht krijgt.

Dezelfde mix van spannende actie, klassieke whodunits en de persoonlijke interactie tussen de hoofdpersonen maar dan in een andere stad en met andere teams. De opnames voor deze nieuwe serie vinden in het najaar plaats. Vanaf het voorjaar van 2016 is Flikken Rotterdam te zien op NPO 1. 

Mediadirecteur AVROTROS Remco van Leen: "Ruim 8 jaar geleden zijn wij gestart met Flikken Maastricht, een politieserie die inmiddels is uitgegroeid tot een van de meest succesvolle dramaseries van de Nederlandse televisie. Met wekelijks ruim 2 miljoen kijkers, een grote schare fans en een hoge waardering kreeg het vorig jaar de beloning die het verdiende: de Gouden Televizier-Ring! Een sterk merk als Flikken verdient wat mij betreft een spin-off. Het wordt een serie van dezelfde makers, maar met nieuwe verhaallijnen, dynamisch en ruiger van opzet, wat past bij een wereldstad als Rotterdam. Ik ben er ongelooflijk trots op dat we dit nu gaan realiseren en daarmee gaat een langgekoesterde wens van mij in vervulling."

Netmanager NPO 1 Marcel Peek: "In Flikken Rotterdam speelt, net als in Flikken Maastricht, de stad een grote rol. Daar waar Maastricht gemoedelijk, middeleeuws en Bourgondisch toont, is Rotterdam modern, dynamisch en wat ruiger. Het populaire met een Gouden Televizier-Ring bekroonde Flikken Maastricht blijft uiteraard gewoon bestaan. Vanaf begin september is het 10e seizoen op NPO 1 te zien."

Flikken Rotterdam wordt gemaakt door hetzelfde team als Flikken Maastricht. De voorbereidingen voor de opnames en het samenstellen van de cast zijn in volle gang. Daarover op een later moment meer. De serie wordt in opdracht van AVROTROS geproduceerd door Eyeworks Film en TV Drama.

Bekijk Flikken Maastricht op TVblik.nl/flikken-maastricht