‘Flikken Rotterdam wordt harder en ruiger’

‘Flikken Rotterdam wordt harder en ruiger’

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

Flikken Maastricht-acteur Victor Reinier schrijft mee aan de scripts van de spin-off Flikken Rotterdam. De acteur, die in Flikken Maastricht de rol van rechercheur Floris Wolfs speelt, heeft op NPO Radio 2 laten weten dat Flikken Rotterdam anders wordt dan Flikken Maastricht.

“Flikken Rotterdam wordt iets harder en ruiger”, zegt Reinier. “Maastricht is natuurlijk een schitterende, bourgondische en romantische omgeving en daar hebben we de serie een beetje omheen gebouwd. Rotterdam is een grote en ruige stad, waar een wereldhaven ligt”, legt hij uit over de spin-off van de serie die vorig jaar De Televizier-Ring won.

Hij vervolgt: “Dus we hebben met elkaar besloten om het een beetje 2.0 te maken. De personages zijn ook directer, dus we gaan minder rommelen met geknuffel en gekus.” Momenteel wordt er gecast, de personages zijn wel al bedacht. “De personages hebben we wel al bedacht, maar hoe ze praten en met elkaar omgaan, dat vinden we nu uit.”

Victor Reinier liet aan Shownieuws weten dat de cast van Flikken Maastricht na de zomer bekend wordt gemaakt. De personages worden geen Floris Wolfs en Eva van Dongen-karakters. “We gaan met vijf hoofdrollen werken.” Een uitstapje naar Rotterdam als Wolfs ziet hij wel zitten. “Het zou wel leuk zijn als Wolfs en Eva in de auto stappen om een beetje te koekeloeren in Rotterdam.”

Bekijk Flikken Maastricht op TVblik.nl/flikken-maastricht