Showbizznetwork weekoverzicht - week 19 - 2015

Showbizznetwork weekoverzicht - week 19 - 2015

Geschreven door Daniël Schalk

Deze week waren Antoin Peeters, Geer en Goor, De Gouden Televizier-Ring en K3 in het nieuws. Dit en nog veel meer ander nieuws lees je in het ‘Showbizznetwork weekoverzicht’ van week 19.

De bekerfinale tussen PEC Zwolle en FC Groningen trok zondag 2.210.000 kijkers. Er keken 1.880.000 mensen naar de wedstrijd tv-zender FOX, 329.000 mensen keken naar de wedstrijd op FOX Sports. Door de wedstrijd tussen PEC Zwolle en FC Groningen stond FOX zondag op de eerste plaats in de kijkcijfer top 25. Ook naar de voorbeschouwing en nabeschouwing op FOX keken veel mensen.

De NPO heeft afgelopen maandag bekend gemaakt dat het aantal presentatoren bij de Nederlandse Publieke Omroep die meer verdienen dan de vastgestelde salarisgrens afgelopen jaar is gedaald van zeven naar zes presentatoren. Het gaat om vier personen bij BNN/VARA en twee bij de AVROTROS. De salarissen variëren van 220.390 euro per jaar tot 570.591 euro.

Er keken maandag 2.930.000 mensen naar de nationale dodenherdenking op De Dam in Amsterdam op NPO 1. NPO 2 trok 1.040.000 kijkers met de nationale dodenherdenking. Naar de dodenherdenking op de Waalsdorpervlakte op RTL4 keken 896.000 mensen. De dodenherdenking trok op RTL5 slechts 85.000 kijkers, naar RTL7 keken om 20:00 uur 160.000 mensen. RTL8 trok van de RTL-zenders de minste kijkers met de dodenherdenking, daar keken namelijk 41.000 mensen naar.

K3 is opzoek naar kinderen, ouders of opa’s en oma’s voor in de vakjury van K3 Zoekt K3, de talentenjacht waarin wordt gezocht naar de opvolgsters van Karin, Josje en Kristel. “Ongetwijfeld weet jij ook precies wie de nieuwe K3 moet zijn. En daarom hebben wij jou hulp nodig”, zegt Josje in een oproep. SBS6 laat in een oproep weten te zoeken naar een echte fan, een vlotte moeder, een coole vader, of een gezellige oma of opa voor in de vakjury. Inschrijven kan tot 31 mei.

Afgelopen woensdag is de derde kwalificatieronde van de Gouden Televizier-Ring 2015 van start gegaan. De komende twee weken kunnen tv-kijkers weer stemmen op hun favoriete programma’s uit het afgelopen tv-kwartaal. De top-5 komt automatisch terecht op de selectielijst. Onder andere Boer Zoekt Vrouw (KRO), Dokter Tinus (SBS6), Heel Holland Bakt (Omroep MAX), Moordvrouw (RTL4) en RTL Late Night (RTL4) zijn al in de race voor De Televizier-Ring door de vorige twee kwalificatierondes.

Gerard Joling en Gordon krijgen een nieuwe tv-show bij RTL4. “Vorige week hebben we bij John de Mol een brainstorm gehad”, maakte Gerard afgelopen maandag bekend. Albert Verlinde vertelde afgelopen dinsdag dat Geer en Goor in hun nieuwe tv-show opzoek gaan naar een hobby voor ouderen. “Geer en Goor kijken alvast wat leuke hobby’s voor ouderen zijn”, aldus Albert. Gordon reageerde afgelopen dinsdag op de onthulling van Gerard. “Heeft hij weer zijn mond voorbijgepraat?”

Het is nog niet duidelijk of er een vervolg komt op Schaep Ahoy. “Het is nog volstrekt onduidelijk of er een nieuwe serie komt”, liet een woordvoerder van de KRO weten. Binnenkort wordt er door de programmaleiding en de netmanager van NPO 1 besproken over er een zesde seizoen van ’t Schaep komt. “De opnames zijn doorgaans in de zomer. Dus een zesde Schaep zal zeker niet voor najaar 2016 te zien zijn.” Afgelopen zaterdag was de laatste aflevering van het vijfde seizoen te zien.

Danni Lowinski krijgt een vierde seizoen. Talpa heeft laten weten momenteel te werken aan de populaire SBS6-serie met Marlijn Weerdenburg. Afgelopen voorjaar zond SBS6 het derde seizoen uit van Danni Lowinski. Het derde seizoen van de serie trok wekelijks rond de 900.000 kijkers, genoeg voor SBS6 om door te gaan met de serie over advocate Danni Lowinski. Wanneer het vierde seizoen van Danni Lowinski precies te zien zal zijn bij SBS6 is nog niet bekend.

Antoin Peeters volgt presentator Rick Nieman op bij RTL Nieuws. Nieman maakte onlangs bekend na negentien jaar te stoppen bij RTL Nieuws. Antoin Peeters vormt samen met Merel Westrik het nieuwe presentatieduo. “Ik ben erg blij met deze nieuwe stap. Na al die jaren RTL Nieuws zit dit bedrijf in mijn DNA. Toch gaat er voor mij veel veranderen”, aldus Peeters. Peeters werkt ruim veertien jaar bij RTL Nieuws en is een bekend gezicht achter de presentatiedesk en als verslaggever.

Na 15 jaar stoppen Carlo Boszhard en Irene Moors op zondag 31 mei met hun zondagmiddag programma. Volgens Albert Verlinde gaat Carlo zonder Irene verder op de zondagmiddag van RTL4. Zowel RTL als Carlo willen niks kwijt over de geruchten rondom het nieuwe zondagmiddag programma van Carlo. Op 19 april presenteerde Carlo Life 4 You ook al zonder Irene, de presentatrice had toen vlak voor de uitzending een ongeluk gehad. De presentatrice werd toen vervangen door Loretta Schrijver.