Showbizznetwork weekoverzicht - week 20 - 2015

Showbizznetwork weekoverzicht - week 20 - 2015

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

Deze week waren Trijntje Oosterhuis, Tarik Z., CSI en De Televizier-Ring in het nieuws. Dit en nog veel meer ander nieuws lees je in het ‘Showbizznetwork weekoverzicht’ van week 20.

Trijntje Oosterhuis had afgelopen maandag haar eerste repetitie in Wenen voor het Eurovisie Songfestival 2015. Tijdens het couplet van Trijntje haar nummer Walk Along staat de zangeres op een donker podium met één licht-spot dat op haar gericht staat. De achtergrond op het podium veranderd bij het refrein van Walk Along in een liefdesscène waarbij een vrouw en een man elkaar ontmoeten.

Tijdens de eerste repetitie van Trijntje Oosterhuis afgelopen maandag in Wenen was voor de eerste keer de jurk van Trijntje te zien. Er kwam veel kritiek op de zwarte strakke jurk van Trijntje met een diepe decolleté. “Nu nog een baard en we gaan het #songfestival écht winnen”, zei iemand op Twitter. Iemand anders zei: “Aiaiai een soort opengeknipt origami? Heeft ze zo weinig vertrouwen in het liedje?” Niet iedereen had kritiek. “Nou ik vind hem Prachtig”, was iemand anders reactie.

De succesvolle misdaadserie Broadchurch keert eind mei weer terug op RTL4. Na het succes van het eerste seizoen in januari 2014 begint RTL4 op zondag 31 mei 2015 aan het tweede seizoen van Broadchurch. De serie speelt zich af in het kleine dorp Broadchurch aan de kust van Zuid-Engeland. De serie begon met de moord op de 11-jarige Danny Latimer. Inspecteurs Alec Hardy en Ellie Miller wisten uiteindelijk de zaak op te lossen maar er bleven veel vragen onbeantwoord.

Twee programma’s van John van den Heuvel gaan de grens over. De succesvolle RTL4-programma's Ontvoerd en Op De Vlucht gaan beide naar het buitenland. “De verkoop is inmiddels rond. Mijn andere programma Ontvoerd wordt deze week waarschijnlijk verkocht aan Chanel 4”, liet Van den Heuvel afgelopen week weten. Ontvoerd en Op De Vlucht trokken op RTL4 wekelijks een groot miljoenenpubliek. Over bedragen wil de journalist geen uitspraken doen.

Tarik Z., die op 29 januari het NOS-gebouw binnendrong en zendtijd eiste, moest afgelopen dinsdag voor de rechter in Lelystad verschijnen. Op de pro-formazitting kreeg Tarik Z. de gelegenheid om wat te zeggen. “Daar heb ik nu geen behoefte aan”, was het antwoord van de 20-jarige ‘Journaalkaper’.  Tarik Z. blijft in ieder geval vastzitten tot 19 juni, dan vind de inhoudelijke behandeling plaats. Zijn advocaat, Ton Visser, vroeg ook niet om schorsing van de hechtenis van zijn cliënt.

De Amerikaanse-serie Crime Scene Investigation (CSI) stopt. Afgelopen week kwamen er veel geruchten naar buiten van insiders dat de populaire misdaadserie na 15 seizoenen zou stoppen. CBS bevestigde een dag later dat de serie inderdaad zou stoppen. Als afsluiting komt de tv-zender op 27 september met een twee uur durende film. In de film keren oud-CSI-acteurs William Petersen en Marg Helgenberger terug.

Trijntje Oosterhuis is bij de bookmakers gezakt naar de 31ste plaats. De Nederlandse inzending stond twee maanden geleden nog op de 22ste plaats, toen was ze gestegen van de 26ste plaats naar de 22ste plaats. Vorige week was Trijntje met haar Songfestival-nummer Walk Along weer terug gezakt van de 22ste plaats naar de 26ste plaats. Na haar eerste repetitie afgelopen maandag voorspelde de aanwezige pers dat Trijntje op de vierde plaats zal eindigen op het Songfestival.

Jeroen Pauw maakte afgelopen dinsdag bekend dat de 20-jarige Tarik Z. na de aanslag op het satirische weekblad Charlie Hebdo in Parijs een mail had gestuurd naar de redactie van Pauw. De mail die de ‘Journaalkaper’ had gestuurd werd eerst niet opgemerkt maar nadat Tarik Z. het NOS-gebouw was binnengedrongen kwam de email naar boven. “Wie de media beheerst, kan bepalen hoe de massa denkt, en kan deze controleren en sturen”, zei Tarik Z. in zijn email.

Televizier maakte woensdag de tussenstand bekend van de derde kwalificatieronde van de Gouden Televizier-Ring Verkiezing 2015. Alles Mag Op Vrijdag, Danni Lowinski, De Kwis, Familie Kruys, Goedenavond dames en heren, Herman & Martijn: Op de proef gesteld, Marco Borsato 25 Jaar: Is meer dan ik alleen, Nick & Simon, The Dream, Schaep Ahoy en Smeris staan op dit moment in de top 10. Er kan nog tot aankomende woensdag gestemd worden voor de derde kwalificatieronde.

Paul de Leeuw heeft de namen van de deelnemers van het nieuwe seizoen van Ranking The Stars bekend gemaakt in het BNN-radioprogramma De Coen & Sander Show. Peter Jan Rens doet dit seizoen samen met zijn vrouw Virginia mee. Ook Patty Brard, Ferry Doedens, Halina Reijn, Lucille Werner, Monique Smit, Gerda Havertong, Jim Bakkum, Fred van Leer, Ajoud El Miloudi, Tim den Besten, Cor Bakker, Hans Klok, Sophie van Enk en Leonie ter Baak zullen meedoen.

Gaby Blaaser volgt Yvonne Coldeweijer op als presentatrice van het RTL4-programma Campinglife. De GTST-actrice zal aankomend seizoen met Sander Janson op reis gaan. Met Gaby als nieuwe presentatrice is dit de derde keer in nog geen drie jaar dat het presentatieduo wisselt. Voor Yvonne, bekend als Keet! van RTL Telekids, presenteerde Gigi Ravelli het programma. Daarvoor presenteerde Jessica Mendels vier jaar lang Campinglife met Sander.

Zangeres en presentatrice Do vervangt zangeres Hind in de Nederlandse vakjury van het Eurovisie Songfestival 2015 in Wenen. Do zal naast Gijs Staverman, Carolina Dijkhuizen, Florent Luyckx, en Maurice Wijnen plaatsnemen in de vakjury. Hind moet wegens andere verplichtingen haar plek in de vakjury verstek laten gaan. Volgens De Telegraaf is Hind uit de vakjury gezet nadat ze had gezegd dat Dima Bilan in 2008 won omdat Rusland een miljoen had geschonken aan het Eurovisie Songfestival.

Trijntje Oosterhuis verscheen afgelopen vrijdag tijdens haar tweede repetitie in Wenen voor het Eurovisie Songfestival in een andere jurk. De zwarte strakke jurk met een diepe decolleté, die de zangeres tijdens haar eerste repetitie in Wenen aanhad, was bij de tweede repetitie vervangen door een lange jurk met een minder diepe decolleté. De AVROTROS liet weten dat ze tijdens de repetitie nieuwe dingen uitproberen en daar hoor de kleding van Trijntje ook bij.