Nieuwe tv-zender BBC First van start in Nederland

Nieuwe tv-zender BBC First van start in Nederland

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

Vanmiddag om 16:30 uur begint de nieuwe tv-zender BBC First in Nederland. De tv-zender gaat van start met de eerste vijf afleveringen van het tweede seizoen van de BBC-serie The Musketeers. Om 21:00 uur gaat BBC First verder met twee afleveringen van het eerste seizoen van Wolf Hall.

Een week later zijn aflevering drie en vier van Wolf Hall te zien om 21:00 uur en 22:00 uur op BBC First. Na aflevering één en twee herhaalt BBC First tot middernacht drie keer aflevering één en twee van de BBC-serie The Musketeers, waarvan eerder op de dag al vijf afleveringen te zien zijn.

The Musketeers wordt de volgende dag vanaf 16:35 uur weer vervolgd met nieuwe afleveringen. Tot 21:00 uur zijn aflevering zes tot en met tien van seizoen twee van The Musketeers te zien op BBC First. Zondagavond zend BBC First de film Burton and Taylor uit, gevolgd door herhalingen van The Musketeers.

Volgende week ziet prime time bij BBC First er als volgt uit met op maandag om 21:00 uur de serie Midsomer Murders, ook te zien bij de KRO op NPO 1, op dinsdag om 21:00 uur, tegenover de eerste halve finale van het Songfestival, de serie Last Tango in Halifax en op woensdag om 21:00 uur een herhaling van Wolf Hall.

Donderdag begint BBC First aan het 18de seizoen van Silent Witness, ook te zien bij de KRO op NPO 1. Volgende week vrijdag wordt de eerste uitzendweek van BBC First afgesloten met om 21:00 uur opnieuw de eerste aflevering van seizoen twee van The Musketeers, die vandaag ook te zien is.

Nederland is na Australië het tweede land waar BBC First wordt gelanceerd. BBC First wil veel crime uitzenden “want daar zijn jullie Nederlanders gek op!”, zei John Farrar, vice-president van BBC Worldwide, onlangs. Vooralsnog is de zender alleen via KPN te ontvangen op kanaal 23.

Bekijk de BBC-serie Call the Midwife op TVblik.nl/call-the-midwife