Showbizznetwork weekoverzicht - week 22 - 2015

Showbizznetwork weekoverzicht - week 22 - 2015

Geschreven door Daniël Schalk

Deze week waren Beau van Erven Dorens, Smeris, Flikken Rotterdam en Serious Request in het nieuws. Dit en nog veel meer ander nieuws lees je in het ‘Showbizznetwork weekoverzicht’ van week 22.

Carlo Boszhard wil alleen door op de zondagmiddag, dat heeft hij maandagavond laten weten in RTL Late Night. Carlo was samen met Irene te gast bij Humberto Tan om terug te blikken op de afgelopen 15 jaar. “Er zijn gespreken, over zondag”, zei Carlo. De presentator ziet het wel zitten om alleen verder te gaan op de zondagmiddag. “Ik zou het wel willen ja. Ik zie wel mogelijkheden”, aldus Carlo.

De spin-off Flikken Rotterdam wordt anders dan Flikken Maastricht, dat heeft Victor Reinier laten weten op NPO Radio 2. “Flikken Rotterdam wordt iets harder en ruiger”, zei de acteur uit Flikken Maastricht, die ook meeschrijft aan de scripts van Flikken Rotterdam. “Flikken Rotterdam wordt iets harder en ruiger”, zegt Reinier. “Maastricht is een romantische omgeving. Rotterdam is een grote en ruige stad”, aldus de acteur.

Betaalzender FOX Sports krijgt niet langer gratis STER zendtijd. FOX Sports kreeg door hun Eredivisie-deal met de NOS ook gratis STER zendtijd voor Eredivisie Media en Marketing. De NOS heeft haar afspraken nu aangepast. “De publieke omroep hoort onafhankelijk en transparant te zijn. Het Commissariaat ziet de aangepaste afspraken dan ook als een positieve ontwikkeling”, liet Madeleine de Cock Buning, voorzitter van het Commissariaat voor de Media, afgelopen woensdag weten.

Het Glazen Huis van 3FM Serious Request staat in 2016 in Breda, dat heeft 3FM-DJ Paul Rabbering afgelopen woensdag bekend gemaakt op NPO 3FM. “In 2008 stond het Glazen Huis op de Grote Markt en dat leverde een hartverwarmende editie van de actieweek op”, aldus 3FM-zendermanager Wilbert Mutsaers. Dit jaar staat het Glazen Huis in Heerlen. “Waarvoor we al hard aan de slag zijn”, zegt Mutsaers.

Owen Schumacher is de co-host van Lucille Werner in het nieuwe AVROTROS-spelprogramma Pointless. “Het lijkt me hartstikke spannend. Ik vind het altijd leuk om dingen te doen die ik nooit eerder heb gedaan. Ik ben meer een soort jurylid die over de antwoorden praat”, zegt Owen Schumacher, bekend van Koefnoen. In Pointless gaat het niet om wie de meeste punten heeft maar om wie de minste punten heeft.

Erik van der Hoff keert dit najaar terug op Net5 met een nieuwe realityprogramma dat is gebaseerd op het succesvolle Australische format House Rules. In het programma zullen vijf stellen elkaars huis verbouwen, de winnaar van het programma wint twee jaar hypotheekvrij leven. Van der Hoff presenteerde eerder onder andere Het Blok en SamenWonen maar maakt nu zijn comeback bij de vrouwenzender van SBS.

Humberto Tan bouwt op vrijdag 30 oktober de Ziggo Dome om tot de grootste discotheek van Nederland. In samenwerking met RTL Live Entertainment organiseert de presentator het ultieme disco spektakel Let’s Dance, geïnspireerd op Humberto’s soundbook Let’s Dance. KC and The Sunshine Band en Sister Sledge komen tijdens Let’s Dance hun grootste hits ten gehore te brengen.

Paul de Leeuw heeft in de talkshow Pauw onthult dat ‘wat het publiek vindt’ in het BNN-programma Ranking The Stars door de redactie wordt bedacht. “Het Nederlandse volk bestaat niet”, vertelde Paul lachend. “Dat zijn wij. Ik heb daar niks mee te maken. Dat zijn eigenlijk twee, drie mensen die daar aan werken en één iemand die de grappen maakt”, aldus de presentator van de BNN-quiz.

De populaire BNN-serie Smeris krijg een derde seizoen. BNN en NPO 3 zijn zeer tevreden over de resultaten van de spannende politieserie en daarom mogen Jeroen van Koningsbrugge en Dennis van de Ven een vervolg maken. In seizoen drie van Smeris raken Theo en Willem verzeild in de oorlog tussen internationale inlichtingendiensten en extreem fanatieke terroristen. Naast het derde seizoen van de politieserie Smeris komt de Smeris-film er ook misschien.

Het Eigen Huis & Tuin-team wordt in het nieuwe seizoen vernieuwd en verdubbeld. Nu presentatrice Quinty Trustfull nemen Froukje de Both en Evelyn Struik haar taak over. Ook tuinman Lodewijk Hoekstra en klusser Thomas Verhoef krijgen versterking in het nieuwe seizoen. Aankomend seizoen worden de twee mannen bijgestaan door de nieuwe tuinman Boer Tom, uit Boer Zoekt Vrouw, en klusser Martine Both.

Beau van Erven Dorens keert terug bij RTL. De presentator kwam afgelopen donderdag onverwacht binnenvallen in RTL Late Night en maakte het nieuws bekend. “Ik dacht ik kom gewoon even langs om te vertellen dat we collega’s worden”, zei de presentator tegen Humberto Tan. Welke programma's Beau gaat maken voor RTL is nog niet bekend. Zijn contract bij SBS werd niet verlengd.

Marlijn Weerdenburg, de hoofdrolspeelster van de dramaserie Danni Lowinski, maakt binnenkort haar presentatiedebuut op SBS6. Marlijn presenteert na Celine Huijsmans en Rick Brandsteder De Vierdaagse. “Presenteren is al een tijdje een ambitie van me”, liet de zangeres en actrice weten. Marlijn Weerdenburg doet vijf dagen lang verslag van de 99ste editie van De Vierdaagse voor SBS6.

Airen Mylene heeft een nieuw contract getekend bij SBS. Het televisietalent heeft het erg naar haar zin bij SBS. “Ik heb het erg naar mijn zin bij SBS. Het is een gezellige club mensen en ik ben blij dat ik het vertrouwen krijg om me verder te ontwikkelen”, aldus de presentatrice van Shownieuws en Surprise Surprise. Vanaf maandag 8 juni presenteert Mylene ook het SBS6-programma De 25.

De Kanselarij der Nederlandse Orden, dat verantwoordelijk is voor het beheer van de lintjes, heeft aangifte gedaan tegen het VARA-programma Rambam. Een medewerker van het televisieprogramma kreeg van burgemeester Jan van Zanen van Utrecht op grond van diensten die waren verzonnen een lintje. Het Openbaar Ministerie gaat beslissen of Rambam of de medewerker worden vervolgd.

RTL-baas Erland Galjaard is heel erg blij met de comeback van Beau van Erven Dorens bij RTL Nederland. “Ik heb altijd gezegd en gehoopt dat Beau terug zou keren naar RTL. Nu het moment daar is, zijn we heel erg blij”, aldus Galjaard. Erland Galjaard noemt de oud-SBS6-presentator, die RTL twee keer verliet, een presentator met een ‘unieke toon, durf en jongensachtige nieuwsgierigheid’.

Gerard Ekdom presenteert op vrijdag 31 juli de laatste uitzending van zijn NPO 3FM-programma Effe Ekdom. Ekdom verlaat NPO 3FM voor een ‘een nieuw hoofdstuk’ in zijn leven bij radiozender NPO Radio 2. Ruim twee maanden na zijn afscheid op NPO 3FM begint Ekdom op maandag 5 oktober aan zijn nieuwe ochtendprogramma Ekdom in de Ochtend bij zijn nieuwe werkgever BNN-VARA en NPO Radio 2.