TV-blog: Carlo & Irene stoppen met Life 4 You

TV-blog: Carlo & Irene stoppen met Life 4 You

Geschreven door Sebastiaan Boers

''Hét leukste duo van de Nederlandse televisie stopt''

De zondagmiddag zal niet meer hetzelfde zijn. Hét leukste duo van de Nederlandse televisie stopt met Life 4 You. Na vijftien jaar lang iedere zondagmiddag hebben Carlo Boszhard en Irene Moors aangegeven te gaan stoppen met dit populaire programma.

Maar liefst 600 afleveringen zijn er gemaakt van Life and Cooking, wat later overging in Life 4 You. Het waren werkelijk 600 bijzondere, mooie, hilarische en ontroerende televisie momenten. Reden genoeg voor RTL 4 om de hoogtepunten uit de zenden van deze vijftien jaar Carlo & Irene.

Rond 16.00 uur kwamen in een anderhalf uur durende extra uitzending alle hoogtepunten voorbij. De hilarische beelden gingen in een sneltrein vaart door het beeld. Zoveel hoogtepunten in anderhalf uur is eigenlijk te weinig. De hoogtepunten zouden verdeeld kunnen worden in meerdere zondagen. 

De vijftien meest bijzondere gasten kwamen nogmaals langs bij Carlo & Irene. De sfeer is bijzonder positief, ondanks dat het de allerlaatste aflevering is. De Bekende Nederlanders (BN-ers) praten over hun ervaring en over hun zondagmiddag herinnering.

Geen enkele zondag zal meer hetzelfde zijn. Historische televisie is het wel te noemen, Life 4 You. Iedere zondag zat de kijker met het bord op schoot te kijken naar Carlo & Irene. Naast Carlo & Irene was er ook tijd voor de keuken. Sandra was de steun en toeverlaat van het duo. Ook Rudolf van Veen liet in het begin zijn kookkunsten vaak zien.

Werkelijk alles werd besproken met Carlo & Irene. Naast de vele BN-ers kwamen er ook veel internationale sterren voorbij. Enrique Iglesias, 3T, Robbie Williams, K3, Boyzone, Ronn Moss en nog veel meer. Vooral het interview in het Engels bezorgde vaak een lach bij de kijkers.

''Muzikale ode voor Carlo & Irene''

Nick & Simon brachten een mooie ode voor Carlo & Irene. Dit was zo bijzonder dat Carlo & Irene tot tranen toe geraakt waren. Het is ook een moeilijk moment, maar ook een mooi moment. De mooie woorden van Nick & Simon komen goed aan. Een mooie muzikale ode voor dit leukste televisie duo.

Iedereen wilde maar wat graag op bezoek komen bij Carlo & Irene. Aan tafel bij dit duo voelde iedereen zich meteen op zijn gemak. Vooral de (scherpe) vragen die Carlo stelde, leverde leuke antwoorden op. De twee hebben altijd vragen paraat staan, klaar om te stellen aan de gasten.

Zondagmiddag zonder Carlo & Irene, is nog ondenkbaar. Alleen dat idee zorgt al voor kriebels. Wat gaat er nu gebeuren met dé zondagmiddag van RTL 4. Niemand kan deze twee vervangen, wie het ook gaat proberen, niemand is zo goed op elkaar ingespeeld als Carlo & Irene.

Een televisie duo zoals Carlo & Irene is uniek. Deze twee zijn samen ijzersterk en vullen elkaar precies goed aan. De twee lachen, huilen, maken ruzie en zetten de studio graag op stelten. Het is een televisie duo die nooit vergeten zal worden. Het stoppen van Life 4 You is als een nieuw begin van iets totaal anders.

Carlo & Irene zijn een duo en blijven een duo. Alleen zijn ze ook bijzonder, maar samen zijn de twee uniek. De kracht die dit tweetal uitstraalt is magisch. Wat hebben deze twee een mooie geschiedenis geschreven samen. Zelf hebben de twee Life 4 You ook jaren met heel veel plezier gemaakt.

''Stoppen is het nieuwe beginnen''

Waarom komt aan alle goede dingen een einde? Daarover zingt de Canadese zangeres Nelly Furtado in haar hit All Good Things (Come to and End). Het eindigen van iets groots hoeft niet meteen een definitief einde te betekenen. Het einde van iets groots, kan ook gezien worden als het begin van iets nieuws.

Dit nummer past perfect bij de laatste uitzending van Life 4 You. Nog is het onwerkelijk dat dit fantastische duo er mee gaat stoppen. Maar er komen veel nieuwe projecten aan voor Carlo & Irene. Het kan niet zo zijn dat dit het einde is van Carlo & Irene. De twee gaan door, in welke vorm is het nog niet helemaal duidelijk.

In de laatste aflevering wordt vooral gelachen. De gasten die er het vaakst te zien zijn, krijgen beelden te zien van de keren dat zij te gast waren. Veel hilarische televisie beelden, maar ook zeker emotionele momenten. Vooral Gordon kon het niet laten om zijn grappen te laten horen.

De emoties lopen op bij het naderende einde van Life 4 You. Na 600 afleveringen is het moeilijk om te stoppen met zoiets vertrouwds als het ultieme ''zondagmiddaggevoel''. Het doek valt, verwoord Irene. ''Wij zijn dankbaar, dankuwel'', liet het duo aan de kijker weten.

''Life 4 You is gestopt'' 

''Ik zie u weer, wij samen'' aldus een ontroerde Irene. Het duo is gestopt met Life 4 You, maar gelukkig niet met elkaar. Het duo komt zeker weer terug met een nieuw programma. In ieder geval zal de TV Kantine verder gaan. Welke andere mooie dingen er staat te gebeuren zal in de toekomst uitwijzen.

Een uniek gevoel van samenhorigheid is hiermee op een unieke manier beëindigd. Met een lach en een traan hebben Carlo & Irene en het hele Life 4 You afscheid genomen van 600 afleveringen. Lief en leed deelden zij met elkaar en lief en leed zullen zij ook in de toekomst gaan delen.

Een duo wat onmisbaar is op televisie. Zeg je Carlo dan zeg je Irene, zeg je Irene dan zeg je Carlo. Dit is een duo wat bij elkaar hoort én blijft. Op een goede manier afscheid nemen, stoppen op het hoogtepunt, maar het begin van nieuwe, leuke, spannende dingen. Dit is een duo wat niet zonder televisie kan en de televisie kan niet zonder dit duo.

Iedereen kent Carlo & Irene en Life 4 You. Het programma wat bij de kijker voor een fijn zondagmiddag gevoel zorgde. Dit gevoel hebben Carlo & Irene maar liefst vijftien jaar weten over te brengen. Dat is een hele presentatie, voor het duo zelf, als ook voor RTL 4.

De commerciële zender is een magisch gevoel nu (definitief) kwijt. In welke vorm het unieke zondagmiddag gevoel verder gaat, is nog even de vraag. Het liefst behoudt RTL 4 dit magische gevoel. Wie weet komt dit vrolijke duo toch nog weer terug. Dit gevoel is én blijft uniek.

Carlo & Irene: heel veel succes voor nu en voor de toekomst. Blijf bij elkaar en blijf van die magische, unieke en bijzondere televisie maken. Jullie zullen gemist worden, geen zondag is meer hetzelfde zonder Life 4 You. Maar het stoppen van Life 4 You, is een nieuw begin van iets anders. Dat zal hoe dan ook magisch worden.

Gedicht over Carlo en Irene:

Carlo en Irene op de zondagmiddag, met een traan en met een lach.
Carlo en Irene samen op de buis, op straat was het stil en iedereen zat gezellig in huis.
Carlo en Irene samen sterk, een uniek gouden RTL 4 merk.
Carlo en Irene zijn nu klaar, dat is voor de kijker behoorlijk naar.
Carlo en Irene zijn uniek, samen is dit duo fantastisch en energiek. 
Carlo en Irene namen afscheid van de zondagmiddag, met een traan en met een lach.

De top 10 van gasten:

10. Chantal Janzen
9. Patricia Paay
8. Nick & Simon
7. René Froger
6. Jamaï
5. Frans Bauer
4. Glennis Grace
3. Gordon
2. Maik de Boer
1. Gerard Joling

Bekijk Life 4 You terug via TV Blik.